Generalul din spatele afacerii cu armament de la “Sadu” – Degeratu şi Minovici, pe mână cu pedelistul Hoară

317

deschidereMarcel Hoară, administratorul unic al Uzinei Mecanice (UM) Sadu s-a ,,înfrăţit” cu două personaje destul de controversate, care i-au devenit parteneri de afaceri în cadrul unităţii gorjene, producătoare de armament.

 

Unul este Ştefan Minovici, reprezentantul unor investitori americani, specializaţi în industria de armament, iar cel de-al doilea este generalul Constantin Degeratu, considerat omul lui Băsescu, fost consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui. Cei doi fac parte din aceiaşi firmă sau, mai exact, din aceiaşi platformă de afaceri cu echipamente militare, MIC & Associates.

În ciuda reputaţiei de care se bucură, (nu una pozitivă), Ştefan Minovici este adus la Sadu, luna trecută, de către pedelistul Marcel Hoară cu ,,surle şi trâmbiţe”, administratorul unic al fabricii fiind mândru că a reuşit să convingă investitorii să îşi bage banii în uzina gorjeană. Hoară îl lasă astfel pe Minovici să facă public că va investi enorm la Sadu urmând aici, prin intermediul partenerilor săi americani, să cumpere de la uzina gorjeană muniţie şi armament.

Minovici vorbeşte astfel, aprobat de Hoară, despre producerea la Sadu, unde în prezent se fabrică doar cartuşe, a muniţiei de război şi a pistoalelor mitralieră de tipul AKM. Afaceristul are grijă, de asemenea, să se laude că investitorii americani care sunt partenerii săi, sunt specializaţi în producerea bombelor de avion. Controversatul Ştefan Minovici nu pomeneşte nimic despre parteneriatul de afaceri cu faimosul jurnalist român, Sorin Roşca Stănescu, americanul editând, vreme îndelungată, publicaţia ,,Ziua USA”, ori despre zvonurile potrivit cărora ar fi fost implicat într-un scandal cu iz de spionaj la Universitate Columbia.

În spate, oamenii lui Băsescu

Afaceristul, care se trage din cunoscuta familie de medici Minovici declarându-se strănepotul lui Mina Minovici, figurează în prezent, pe site-ul care publica anterior ,,Ziua USA” drept preşedinte şi CEO al platformei de afaceri MIC & Associates.

micÎn componenţa acesteia se află şi generalul de 4 stele Constantin Degeratu, care este director şi CEO, pentru Apărare şi Securitate Naţională. Degeratul, ori omul lui Băsescu cum mai este numit, se ocupă la MIC & Associates cu conducerea şi implementarea tuturor aspectelor muncii de apărare şi securitate naţională în Europa Centrală şi de Est, dar şi de clienţii americani.

,,Specialistul” Degeratu, partenerul de afaceri a lui Minovici, băgat acum în afaceri cu Marcel Hoară, pe linie de partid, este suspectat de implicare în evenimentele Revoluţiei din ‘89 şi chiar în Răpirea din Irak, o altă afacere a serviciilor secrete de milioane de euro. Ca să înţelegeţi mai bine cine sunt personajele de mai sus, subliniem faptul că, nu oricine desfăşoară afaceri cu armament pe teritoriul României, darămite în Statele Unite. Pentru producţia şi comercializarea echipamentelor militare, firmele specializate trebuie să obţină de la autorităţi nenumărate licenţe şi avize. Bine plătit de firma americană, Degeratu poate “netezi” calea lui Minovici în România.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here