Furturile de material lemnos, în atenţia poliţiştilor

217

În acest week-end, poliţiştii gorjeni au derulat mai multe acţiuni ce au avut drept obiectiv prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale şi sustragerilor de material lemnos din pădurile de pe raza judeţului. Pe parcursul acestor acţiuni, poliţiştii au întocmit patru dosare penale.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat în ultimele zile ale săptămânii trecute controale pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum şi a faptelor ilegale asociate exploatării, depozitării, transportului şi comercializării materialului lemnos, constatând patru delicte silvice şi indisponibilizând obiecte folosite la tăierea ilegală de material lemnos. „În perioada 20-22 noiembrie a.c., în colaborare cu reprezentanţi silvici, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pe raza oraşelor Turceni, Tismana şi Novaci şi a municipiului Motru, ocazie cu care au depistat şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 14 şi 47 de ani, care ar fi tăiat ilegal, transportat şi depozitat arbori care nu prezentau marcă silvică. În aceste cauze s-au întocmit patru dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, fiind ridicaţi de vederea confiscării nouă arbori de esenţe diferite şi 24 de cioate. De asemenea, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Negomir au indisponibilizat două obiecte folosite pentru tăierea ilegală de material lemnos”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Prins cu lemnele furate în curte
Numărul delictelor silvice a crescut în ultima perioadă. De exemplu, în data de 19 noiembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Teleşti s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat, de 59 de ani, din comuna Teleşti, ar fi tăiat fără drept şi sustras 11 arbori esenţă cer, cu volumul de 6,3 metri cubi, dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Târgu Jiu, pe care i-ar fi transportat la locuinţa sa. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here