Furt de lemne la Piscoiu

383

O acțiune desfășurată, în weekend, de jandarmii gorjeni, pe raza comunei Stejari, s-a încheiat cu amenzi pentru doi localnici, care ar fi tăiat ilegal lemne din pădure.
”Un echipaj de jandarmi din Bărbătești, pe timpul executării unei misiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale, a depistat pe raza localității Piscoiu, județul Gorj, o persoană care sustrăgea material lemnos fără marcă silvică. Jandarmii au solicitat documentele justificative pentru materialul lemnos tăiat de pe picior, însă persoana depistată nu deținea astfel de documente. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanei care domiciliază în localitatea Stejari și au fost efectuate măsurători de către lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Hurezani, rezultând doi arbori tăiați de pe picior, cu un volum total de 4,717 mc, masă lemnoasă în valoare de peste 2300 de lei.
Au fost întocmite la fața locului actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de material lemnos. Persoana depistată, uneltele utilizate și actele întocmite, au fost predate organelor de urmărire penală din cadrul Postului de Poliție Stoina, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodie până la finalizarea cercetărilor.
O altă persoană în vârstă de 38 de ani, domiciliată tot în localitatea Stejari, județul Gorj a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei, deoarece a fost depistată în zona împădurită din localitea de domiciliu în timp ce tăia fără drept doi arbori de esență salcâm”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.
Și în perioada următoare sunt anunțate astfel de acțiuni în zonele împădurite, din județul Gorj, pentru prevenirea și combaterea sustragerilor de material lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here