Funcţionari publici, răsplătiţi cu diplome de excelenţă

505

La data de 23 iunie s-a sărbătorit Ziua Funcţionarului Public. Cu acest prilej, cei mai buni funcționari publici din județul Gorj, care fac parte din sindicatele afiliate la CNSLR Frăția, au fost răsplătiți cu diplome de excelență. Evenimentul s-a desfășurat la sediul CNSLR Frăția – Filiala Gorj.

Instituirea Zilei Funcționarului Public s-a făcut urmare a demersurilor întreprinse de către CNSLR Frăția – Filiala Gorj. „Eforturile noastre au debutat în anul 2013 când s-au împlinit 90 de ani de când s-a promulgat în România pentru prima dată, Legea pentru Statutul Funcţionarilor Publici. Totul s-a finalizat în anul 2015, când am transmis proiectul nostru de lege la peste 400 de senatori și deputați, iar în parlamentul României au apărut 3 inițiative legislative privind declararea zilei de 23 iunie ca Ziua Funcționarului Public, ca mai târziu, pe 17 iulie 2016 să fie publicat în Monitorul Oficial al României Legea nr. 145/2016 privind instituirea zilei de 23 iunie Ziua funcționarului public”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR-Frăţia Gorj. Pentru a marca aşa cum se cuvine această zi, conducerea CNSLR Frăţia Gorj a decis ca mai mulţi funcţionari publici din judeţul nostru să fie răsplătiţi pentru activitatea lor, oferindu-li-se diplome de excelenţă.

Funcţionarii publici, sărbătoriţi la nivel mondial
La nivel mondial, Ziua Funcționarului Public a început să fie sărbătorită în mod oficial din anul 2002. Astfel, prin Rezoluţia 57/277 din 20 decembrie 2002 a Adunării Generale a Națiunilor Unite s-a stabilit desemnarea zilei de 23 iunie – Ziua Naţiunilor Unite pentru Serviciul Public. Adunarea a încurajat statele membre să organizeze evenimente speciale pentru marcarea acestei Zile pentru a scoate în evidenţă contribuţia serviciului public la procesul de dezvoltare.
Conform Legii nr. 145/2016 ,,Guvernul, prin intermediul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, sindicatele și asociațiile profesionale, precum și autoritățile administrației publice centrale și locale vor lua măsurile necesare pentru organizarea în bune condiții a unor manifestări cu caracter simbolic, cu ocazia acestui eveniment”. Conducerea CNSLR Frăţia Gorj face un apel la instituțiile publice din județul Gorj, care au în structura de personal funcționari publici, să ducă la îndeplinire această prevedere legală.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. o ceremonie de tot kktul,Vali Popa un sindicalist rosu,premiaza niste functionare facute la apelul bocancilor,in timp ce adevaratii profesionisti sunt persoane non grata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here