Fraţii Popescu au părăsit Târgu-Jiul după aproape două luni de ”arest” la domiciliu

155

În plină vacanţă judecătorească, fraţii Dian şi Gabriel Popescu, urmăriţi penal în dosarul în care se află în arest primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, au solicitat din nou Tribunalului Gorj revocarea măsurii preventive care îi obligau să nu părăsească localitatea până la finalul acestei luni. Cererea celor doi a fost discutată în Camera de Consiliu a instanţei, celor doi dându-li-se câştig de cauză. S-a acceptat astfel părăsirea localităţii de către cei doi, aceştia nemai plecând din Târgu-Jiu din 4 iulie, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs. Cei doi nu pot părăsi, în schimb, ţara.

În timp ce lui Florin Pavel nu i s-a permis eliberarea sub control judiciar şi chiar i s-a prelungit arestarea preventivă cu încă o lună de zile, lui Dian şi Gabriel Popescu, ambii urmăriţi penal ca şi Pavel în acelaşi dosar li s-a revocat măsura de a nu părăsi localitatea, nemaifiind permanent la dispoziţia procurorilor. Surprinşi la Tribunalul Gorj, ieri dimineaţă, cei doi au evitat să facă declaraţii în legătură cu dosarul în care sunt cercetaţi. Dacă Gabriel Popescu s-a adăpostit în spaţiul aferent avocaţilor, Dian Popescu a acceptat un dialog restrictiv cu presa, menţionând că nu va vorbi despre dosar, asupra sa acţionând “prezumţia de nevinovăţie”. “Nu mă afectează deloc politic, am prezumţia de nevinovăţie, nu discut, vreau ca organele de cercetare, judiciare şi judecătoreşti, să îşi spună cuvântul şi să facă dreptate. Nu mă amestec în acest dosar decât ca şi parte. (..) Avocaţii au depus o cerere la Tribunal, dar acest subiect nu îl discut”, a declarat Dian Popescu.

Vrea să candideze, în ciuda urmăririi penale
Dian Popaescu a declarat, de asemenea, că vrea să candideze la alegerile parlamentare, asta deşi este urmărit penal în dosarul “Pavel”, acuzele la adresa sa fiind destul de grave. “Decizia se va lua în Biroul Politic, în Delegaţia Permanentă, şi în USL naţional. Eu, în acest moment, sunt hotărât să candidez”, a declarat Dian Popescu, deşi atât propriii săi colegi din PNL Gorj şi alţi politicieni exclud acestă posibilitate. Acesta a explicat, de asemenea, că prezenţa sa la numirea prefectului nu ar fi fost oportună deoarece era vorba despre o funcţie apolitică, asta deoarece Dian Popescu a absentat de la validarea lui Claudiu Teodorescu deşi la eveniment a participat chiar Victor Ponta. Să nu uităm de la prezenţa lui Ponta în Gorj, Dian era nelipsit.
Liberalul a explicat însă că a fost la validarea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dar aceea era o numire politică dar la validarea lui Teodorescu nu a vrut să participe deoarece funcţia în care acesta a fost instalat a fost una apolitică. Dian a subliniat însă că ar fi avut o întânire scurtă cu Ponta în aceiaşi zi. “Am fost la întâlnirea cu domnul Ponta, am salutat şi apoi eu am avut alte probleme, chiar obiective. Nu m-aţi văzut dumneavoastră. Acel eveniment nu a vizat politicul”, a declarat Dian Popescu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here