Fără bani de salarii

1018

Autoritățile locale din municipiul Motru așteaptă rectificarea bugetară pentru a plăti lefurile funcționarilor publici pe luna decembrie. „Salariile sunt, deocamdată, la zi. Așteptăm rectificarea bugetară pentru a da lefurile pe decembrie, să putem termina anul cu bine”, a anunțat primarul din Motru, Gigel Jianu.
Angajații nu au primit nici tichetele de vacanță, reușindu-se doar acordarea indemnizației de hrană. „Nu s-au achitat tichetele de vacanță, dar am dat acum două luni indemnizația de hrană integral pe perioada din spate. Ei primesc prin lege o indemnizație de hrană în cuantum de 347 lei brut/lună, adică în jur de 200 și un pic net. Neavând bani, nu am bugetat. Am avut un protocol cu sindicatul. Le-am spus că aceste indemnizații de hrană și voucherele de vacanță vor fi acordate în trimestrul IV, la sfârșitul anului, după rectificare”, a mai precizat Jianu.
Primarul din Motru își dorește să încheie anul fără datorii. „Situația nu este roz. Pe lângă salarii, mai am și alte cheltuieli de funcționare restante. Am convingerea că terminăm anul cu datorii zero, sper. A trebuit să achităm la datorii care la un moment dat echivalau veniturile proprii ale primăriei. Trăiau doar din cote și din ce mai primeau, așa că de trei ani și ceva achităm la astea”, a mai spus primarul din Motru.
Nu este singura primărie care întâmpină probleme pe final de an.
La Bengești-Ciocadia, primărie „uitată” la rectificarea din octombrie, funcționarii nu și-au primit banii pentru luna noiembrie, „Sperăm să primim bani la această rectificare, pentru că altfel o să așteptăm sărbătorile fără bani”, spunea primarul Victor Geogia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here