Explozie la o casă din Bâlteni

241

O explozie urmată de un incendiu la o locuință din comuna gorjeană Bâlteni s-a produs sâmbătă dimineața, o femeie de 84 de ani fiind transportată la spital cu arsuri ușoare pe mâini și față, fără să aibă viața pusă în pericol. În momentul producerii nenorocirii, bătrâna era în casă împreună cu fiul său de 62 de ani, bărbatul fiind imobilizat la pat de mai mult timp, fiind netransportabil. Pompierii au fost anunțați prin numărul unic de urgențe 112 de producerea unei explozii, urmată de un incendiu, două echipaje de intervenție din cadrul ISU Gorj, precum și un echipaj medical de tip SMURD și alte două din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj deplasându-se la locul solicitării.
Bătrâna de 84 de ani a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în timp ce fiul său a fost evacuat din casă de către vecini, el suferind doar un șoc emoțional, nu și arsuri sau răni. “După ce au predat femeia care prezenta răni către un echipaj al Ambulanței, pompierii au intervenit pentru a localiza și lichida incendiul, lucru care s-a reușit înainte ca focul să se extindă la restul clădirii, casa fiind una de tip duplex, cealaltă parte a ei fiind salvată la timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu.
explozie (1)O echipă mixtă formată din polițiști și pompieri a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului, vecinii care au discutat cu bătrâna înainte de sosirea echipajelor de intervenție aflând de la aceasta că ar fi încercat să aprindă gazele în sobă, însă le-a lăsat pornite și neaprinse o perioadă, până când a găsit o brichetă prin locuință, în momentul folosirii brichetei producându-se explozia. De asemenea, o fiică a bătrânei, care nu se afla acasă în momentul producerii exploziei, le-a precizat anchetatorilor că rețeaua de gaze în locuință nu era una cu probleme, recent fiind făcute verificări la aceasta tocmai pentru a fi descoperite eventuale scurgeri, femeia apreciind că mama sa nu a reușit să aprindă la timp gazele în momentul în care a vrut să încălzească o sobă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here