Exercițiu de Salvare și căutare în avalanșe, la Rânca

269

Stațiunea montană Rânca găzduiește un exercițiu de salvare și căutare în avalanșe. Zeci de salvatori montani din mai multe județe participă la această acțiune. La ora actuală sunt în desfășurare trei acțiuni de pregătire și reatestare.

Timp de trei zile, peste 30 de salvatori montani din Gorj, Bihor, Hunedoara, Neamț, Sibiu și Caraș vor participa la Rânca la un amplu exercițiu de salvare și căutare în avalanșe, exercițiu ce urmărește verificarea cunoștințelor salvatorilor montani, prezentarea ultimelor cercetări în domeniu la nivel de echipamente și tehnici de căutare, precum și de omogenizare a echipelor de salvatori din județe diferite, pentru intervenția în comun.
Partea a doua a iernii este perioada în care salvatorii montani își organizează formele de pregătire și reatestare, în acest moment numai puțin de trei acțiuni desfășurându-se la nivel național, Școala națională salvamont etapa de iarnă, începători, urmată de cea de avansați, la Padina, în masivul Bucegi; școala de câini de avalanșe, în Masivul Făgăraș și cursul de avalanșă de la Rânca.
Pe lângă activitățile de salvare, patrulare și prevenire, salvatorii montani din țara noastră trebuie să parcurgă periodic etape de specializare și perfecționare, precum și de reatestare periodică la fiecare trei ani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here