Executare cu scandal pentru un apartament

252

Un fost om de afaceri din Târgu Jiu a rămas de ieri pe drumuri, după ce apartamentul în care a locuit ani de zile a fost executat silit de un executor judecătoresc, în contul unui împrumut luat de la un tânăr din oraș, plecat la muncă în străinătate. Constantin Lupescu s-a împrumutat acum șapte ani cu 70.000 de lei la Florin Prică, în condițiile în care, anterior, se împrumutase și la o bancă și nu reușise să restituie banii. În cele din urmă, fostul patron a rămas cu datorii duble și, deși spune că i-a dat creditorului său suma împrumutată, Prică neagă și susține că are și acum bani de recuperat.
Cei doi s-au dat în judecată reciproc, iar Prică a făcut rost de o sentință judecătorească prin care devine proprietar pe locuința omului de afaceri, ieri el mergând cu executorul judecătoresc și cu mai mulți jandarmi pentru a fi pus în posesia apartamentului în care locuia omul de afaceri. Operațiunea nu a fost deloc una simplă, mai ales că Lupescu susține, la rândul său, că mai are un proces pe rol și că, în aceste condiții, nu ar fi trebuit să se treacă la executarea silită. Minute în șir cei doi s-au certat în fața oamenilor legii, la un moment dat fostul afacerist sunând la 112 și cerând sprijin la Poliție, în condițiile în care polițiștii erau deja și ei împreună cu executorul judecătoresc în apartamentul său.
În cele din urmă inevitabilul s-a produs și Prică i-a scos lui Lupescu lucrurile din casă, mobila și alte obiecte fiind depozitate pe casa scării sau într-o cameră pe care acesta a construit-o ca anexă la apartamentul situat la parterul unui bloc din zona de sud a orașului. Omul de afaceri, apărat de fostul prim-procuror Gheorghe Roibu, devenit avocat după pensionare, și de avocata Liliana Clima, cea care a fost alături și de Marcel Țundrea, ambii susținând că executarea de ieri nu ar fi trebuit să aibă loc. Clientul celor doi a rămas acum aproape pe drumuri, el mai având la dispoziție doar camera construită în prelungirea terasei apartamentului, asta în condițiile în care, până acum, în cele 4 camere pe care le avea locuia împreună cu soția, cu fiul său și cu soția acestuia. Lupescu a făcut afaceri în Gorj la începutul anilor 2000, în ultimii zece ani afacerile sale intrând în declin.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here