Excursie pentru integrarea studenților străini în mediul social și cultural gorjean, organizată de UCB

312

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, ieri, 21 aprilie 2016, o excursie la Tismana și Hobița, la care au participat studenții străini ai Universității. A fost, totodată, vizitat și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peștișani, unde au fost prezentate câteva dintre obiceiurile și tradițiile gorjene.

Scopul excursiei a fost o mai bună integrare a studenților Erasmus, sosiți la UCB Târgu-Jiu în semestrul ucb (3)al II-lea al anului universitar 2015-2016, din Grecia și Turcia, dar și a studenților din Republica Moldova și a urmărit îmbunătățirea pregătirii interculturale a acestora.
Serviciile pentru studenții internaționali și dezvoltarea unor activități multiculturale sunt acțiuni desfășurate cu scopul de a îmbunătăți experiențele de viață și de studiu pentru studenții incoming în interacțiunea lor cu locuitorii județului Gorj, dar și cu studenții UCB.
ucb (4)Dezvoltarea conceptului de internaționalizare în UCB este un imperativ instituțional și trebuie privit ca un proces complex de integrare a dimensiunii internaționale, interculturale sau globale în misiunea universității, în toate activitățile desfășurate în universitate, fiind o garanție a creșterii vizibilității în spațiul internațional și a îmbunătățirii calității educației de nivel superior în contextul noilor provocări referitoare la competitivitatea studenților pe piața globală a muncii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here