Evidenţa Populaţiei Târgu-Jiu, activitate bogată în primul semestru

174

evidenta pop.Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Târgu-Jiu se poate mândri cu o activitate intensă în primele şase luni ale anului, acest lucru reflectându-se în cifrele instituţiei, atât pe linie de evidenţă a populaţiei, cât şi pe stare civilă.

Potrivit lui Laurenţiu Dan, directorul SPCLEP Târgu-Jiu, în primul semestru al acestui an s-au eliberat 7.129 de acte de identitate din care 6.822 cărţi de identitate definitive şi 307 provizorii. Alături de acestea, au fost eliberate şi un număr de 6.239 de cărţi de alegător. „Atenţionăm cetăţenii să îşi păstreze într-un mod corect cărţile de identitate deoarece, conform unor noi legi, din anul 2012, cu ajutorul acestora ne vom exercita dreptul la vot”, a declarat şeful serviciului. Tot în intervalul ianuarie – iunie a.c., au fost aplicate în actele de identitate un număr de 510 vize de reşedinţă şi la solicitarea organelor abilitate au fost verificate 8.426 de persoane. „Am efectuat 90 de controale la unităţile de protecţie socială din municipiu şi astfel putem spune că acum nu există persoane care să nu fie puse în legalitate. Astfel de controale continuăm să le facem periodic, la interval de o lună. Tot pentru punere în legalitate, la solicitarea cetăţenilor care nu se pot deplasa, am mers la domiciliul a 160 de persoane cu camera mobilă”, a precizat Laurenţiu Dan.

346 de decese şi 218 căsătorii

Pe linia de stare civilă, lucrătorii din cadrul SPCLEP Târgu-Jiu au întocmit 554 de acte de naştere, 218 de căsătorie şi 346 de certificate de deces. De asemenea, pentru familiile nou întemeiate sau la cererea celor deja formate, s-au eliberat 556 de livrete de familie. Tot în perioada respectivă, SPCLEP Târgu-Jiu a eliberat un număr de 47 de adeverinţe de celibat necesare cetăţenilor români care doresc să încheie o căsătorie în străinătate. Pentru divorţul pe cale amiabilă, la sediul instituţiei s-au primit 30 de solicitări, din care 24 au fost deja soluţionate, patru au fost clasate deoarece partenerii au ieşit pe parcurs, iar două solicitări sunt în curs de soluţionare. Laurenţiu Dan a mai spus că în primul semestru al anului, au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea avertismente, pentru nereguli atât pe linie de stare civilă, cât şi pe evidenţa populaţiei.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here