Eveniment artistic – Pictoriţa şi graficiana Cristina Olaru, într-o superbă viziune despre „TIMP?”

339

Ei bine, şi de această dată suntem robii timpului. Care, ca o ghilotină, ne urmăreşte în drumul Gorjeanului spre tipografie. „TIMP?” se numeşte extrem de inspirat şi expoziţia de pictură şi desen a artistului plastic Cristina Olaru, prezentă începând de ieri, vreme de două săptămâni, pe simezele Galeriilor de Artă ale Municipiului Târgu-Jiu.

Din prea multă modestie, profesoara de pedagogia artelor plastice a Universităţii „C. Brâncuşi”, distinsa dr. Cristina Olaru pomeneşte pe afişul expoziţiei că avem de-a face cu o expoziţie de pictură şi desen. În realitate, domnia sa este o pictoriţă în adevăratul sens al cuvântului, dar şi un grafician care ar trebui să se ia mai mult în serios.
Organizată de Filiala Gorj a Uniunii Artiştilor Plastici din România, expoziţia rămâne deschisă două săptămâni, deci până pe 22 aprilie. Mândria firească a preşedintelui Filialei din Târgu-Jiu a UAPR, prof.dr. Vasile Fuiorea, ni se pare absolut normală. Pictoriţa este craioveancă, fostă colegă a sa la Liceul de Arte Plastice din Bănie, absolventă a Academiei de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj, cu doctorat şi masterat, se pare la Timişoara.
La vernisajul de ieri, după cuvântul pictorului Vasile Fuiorea ne-a prezentat o interpretare a operei picturale şi grafice a expozantei binecunoscutul critic de artă târgujian prof.univ. dr. Ion Mocioi. Despre realismul celei care ne-a prezentat propria-i viziune despre „TIMP?”, am reprodus şi semnul întrebării de pe afiş.
Maestrul Ion Mocioi s-a întrecut pe sine exprimând opinii de specialist, pe care, dacă se va ţine de cuvânt, le vom găzdui în zilele următoare. Asta şi ca pedeapsă pentru amicul nostru dr. Ion Popescu-Brădiceni, şi el reputat critic de artă, dar absent la vernisaj, din pricina unei răceli datorate… timpului neprielnic.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here