Eroul român din Washington, condus pe ultimul drum de mii de americani

319

eroul romanMii de americani au adus un ultim omagiu marelui român Tony Rădulescu, poliţistul din statul Washington, ucis la datorie săptămâna trecută.

Ofiţerul a fost înmormântat după o ceremonie emoţionantă la care au luat parte foşti camarazi, poliţişti din toată America, dar şi politicieni, în frunte cu guvernatoarea statului. În memoria sa, drapelele au fost coborâte ieri în bernă în întregul stat Washington. Mii de poliţişti şi pompieri s-au alăturat familiei şi prietenilor lui Tony Rădulescu la funeraliile desfăşurate într-o arenă sportivă din Seattle. Ceremonia a fost deschisă de o gardă de onoare care escorta drapelul american, pe fondul sonor al unei tradiţionale melodii de bun rămas.

 

-tony-radulescuVorbitorii şi-au amintit de zâmbetul cald cu care Tony Rădulescu înfrunta toate greutăţile muncii de poliţist. Dar şi de pasiunea cu care îşi servea comunitatea şi care făcea din el un om deosebit. Prietena lui Tony, dispeceră la poliţie, şi-a amintit cu lacrimi în ochi că îşi doreau să îmbătrânească împreună.

Fiul românului, Erick Rădulescu, veteran de pe frontul din Afganistan, a mărturisit că tatăl său îi era şi cel mai bun prieten. El doreşte acum să-i urmeze calea, înscriindu-se în poliţie.

amricaniŞeful poliţiei statale şi-a cerut iertare de la familie pentru pierderea celui pe care colegii nu-l vor uita niciodată. Iar guvernatoarea statului Washington a spus că îl considera, aproape, pe Rădulescu un membru al familiei, deoarece servise şi în corpul său de pază.

Tony Rădulescu, în vârstă de 44 de ani, se stabilise de trei decenii în Statele Unite, împreună cu familia. El a fost împuşcat mortal de un şofer cu cazier bogat, pe care îl oprise pentru control. Criminalul s-a sinucis câteva ore mai târziu iar complicii săi sunt, acum, judecaţi.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here