Edi Iordănescu, mulțumit de finalul returului / “Suntem toți fericiți și îmi felicit și elevii!”

300

După un sezon jucat mai mereu la limita dintre prima și a doua ligă, Pandurii și-a încheiat reprezentațiile cu un succes clar în Giulești și cu un mandat pentru încă un an în primul eșalon, iar acest lucru îl mulțumește pe deplin pe antrenorul Edi Iordănescu, pentru moment.

Cu acest 3-0 sec în Giulești, Pandurii așteaptă pași falși ai celor de la CSMS Iași și ai Viitorului pentru ca de pe locul 9 să obțină o sumă mai mare de bani pentru reconstrucția echipei. Edi Iordănescu ține să-și felicite jucătorii mai ales pentru felul în care au abordat finalul de campionat, ultimele patru etape aducând cu ele 10 puncte din 12 posibile: “Suntem mulțumiți pentru finalul de sezon, suntem mulțumiți pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, pentru că am reuşit ca în ultimele patru meciuri să nu pierdem, am obținut trei victorii și un egal, ba mai mult, în premieră în acest sezon am reușit să legăm două victorii și pentru asta sunt fericit. Suntem toți fericiți și îmi felicit și elevii!”, a declarat antrenorul Pandurilor după victoria obținută în fața Rapidului, în deplasare, în ultima etapă de campionat.

I-au așteptat pe contre
Cu privire la modul în care Pandurii a abordat meciul cu Rapid, Edi Iordănescu a explicat că se aștepta la o replică tăioasă din partea gazdelor, dar și că știa că se vor descoperi în apărare, ceea ce le-a permis să plece din Giulești cu toate cele trei puncte: “Rezultatul vorbește de la sine, am făcut un joc exact, în special defensiv, am propus o organizare defensivă bună de joc și nu întâmplător nu am primit gol în acest meci. Am dezvoltat bine momentele de tranziție și știam bine că Rapidul, în ciuda locului pe care se află și a faptului că a retrogradat are în componență jucători cu calitate și vor vrea să demonstreze la ultimul meci în fața suporterilor că nu merită să meargă în Liga a 2-a, că vor ataca, faptul că vor construi, dar și că se vor desface și vor lăsa spații”, a explicat tehnicianul echipei târgujiene.

Vrea Rapidul înapoi în Liga 1
Tehnicianul Pandurilor crede că Rapidul nu merita să retrogradeze și că dacă ar fi avut actualul lot de la startul campionatului, alta era soarta giuleștenilor: “Rapidiștii au dorit să arate că locul lor este în Liga 1. Această echipă dacă era în actuala componență de la începutul campionatului nu era în situația asta. Îmi închipui cum au trăit anumite jocuri, și noi am trăit la fel. Ei avut de recuperat multe puncte. Nici nouă nu ne-a fost ușor, am avut multe absențe, la ce mentalitate este în România e greu să mai găsești motivația. Rapidul are forța necesară având acest public să revină după un an în Liga 1”, a mai declarat Iordănescu junior. Acesta este trist că fotbalul românesc a pierdut în acest sezon trei echipe importante de pe prima scenă: “Va fi mai trist fotbalul românesc fără echipe cum e Rapidul, cum e U Cluj sau Galați, echipe de tradiție, cu suporteri în spate, echipe care reprezintă mult pentru fotbalul românesc. Sunt sigur că aceste echipe au tăria să revină, eu îmi doresc asta!”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor.

Începe reconstrucția
După ce cortina a fost trasă deja de gorjeni peste sezonul 2014-2015, vacanța se dovedește a fi practic inexistentă. De la meciul cu Rapid până la reunirea lotului fiind doar 11 zile, însă acestea nu pot fi considerate de vacanță și pentru staff-ul tehnic, unul preocupat de formarea noului lot: “Ne așteaptă un an foarte greu pentru că nu mai puțin de 13-14 jucători sunt la final de contracte și împrumuturi și asta înseamnă, automat, un an de reconstrucție. În paralel, ne dorim ca la anul să fim pe o cu totul altă poziție decât am fost în acest sezon, locul acestei echipe este mult mai sus decât am avut în acest an”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta a reconfirmat faptul că își dorește foarte mult și jucători din Liga 1 pe care îi cunoaște foarte bine: “Avem o listă cu jucători din Liga 1 și străinătate. Am mână liberă la selecție, sunt condițiile mele puse. Dacă aducem prea mulți jucători din străinătate au nevoie de perioadă de adaptate. Există riscul să mai fim și neinspirați. Vrem 5-6 jucători din Liga 1”, a mai spus Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here