După căldură revin ploile, Schimbările atmosferice ne îmbolnăvesc

330

Meteorologii anunţă câteva zile cu o vreme destul de capricioasă pentru această perioadă a anului. Medicii spun că schimbările bruşte ale condiţiilor atmosferice au efecte negative semnificative pentru unele persoane. Cei mai afectaţi sunt reumaticii, hipertensivii şi pe cei care suferă de gută.

După două zile cu temperaturi caniculare, meteorologii anunţă precipitaţii şi temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului. Totuşi, în jurul prânzului mercurul va urca destul de mult în termometre, ceea ce va face ca diferenţa de temperatură să se resimtă. Toate aceste modificări ale condiţiilor atmosferice îi afectează, în mod special, pe cei care suferă deja de o serie de afecţiuni, cum ar fi cele cardiace sau reumatismul. „Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. Sunt schimbări mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Categorii de persoane afectate
Vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea.
În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here