După aproape doi ani de interdicţii, Pavel va conduce şedinţa de CL Peştişani

283

Şedinţa de Consiliu Local Peştişani de astăzi, de la ora 16.00, va fi condusă, după o pauză de doi ani, de primarul localităţii Florin Pavel, căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a ridicat interdicţiile, repunându-l pe funcţia de edil al localităţii din care a fost suspendat, urmare a arestării sale în dosarul de corupţie aflat încă pe rolul instanţei din capitală. Sunt însă şanse ca şedinţa să nu aibă loc deoarece o parte a consilierilor vor amânarea acesteia pe motiv că nu ar fi statutară.

Deja Pavel s-a prezentat vineri prin primărie, dar abia astăzi îşi va ocupa locul său la biroul din cadrul instituţiei publice. Pavel a trecut, la finalul săptămânii trecute, pe la Prefectura Gorj pentru a lămuri dacă poate să îşi reia funcţia cu toate drepturile şi obligaţiile ce îi revin. I s-a dat un răspuns favorabil, spune acesta, motiv pentru care va conduce şi şedinţa de CL Târgu-Jiu impusă pentru luni, deşi ea trebuia să aibă loc pe 28 februarie.
Cu toate acestea, vineri dimineaţă, reprezentanţii Prefecturii Gorj negau că au primit ceva de la ÎCCJ. “În acest moment nu s-a primit nici o comunicare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşteptăm să primim comunicarea sentinţei penale. După ce vom primi această comunicare, domnul prefect va emite un Ordin prin care va înceta suspendarea mandatului de primar, abia apoi Pavel va putea să se întoarcă pe funcţia de primar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here