Drumul Regelui s-a surpat

223

Drumul care face legătura dintre Mărginimea Sibiului și Transalpina, supranumit Drumul Regelui, s-a surpat sâmbătă dimineață, din cauza ploilor. Un sens de mers a fost restricționat, iar șoferii sunt atenționați să circule cu maxim 20 de kilometri la oră.

Drumul județean dintre Tilișca și Rod, care face legătura cu Transalpina, s-a surpat pe o porțiune de 15 metri. Parapeții din piatră, care nu au mai fost schimbați de când au fost montați, în urmă cu mai bine de 80 de ani, au căzut în râpă, iar asfaltul a luat-o la vale. Pe porțiunea respectivă se circulă acum cu restricții, pe un singur sens, iar mașinile de mare tonaj trebuie să aleagă rute ocolitoare. Chiar dacă situația este gravă, iar o mare bucată din drum poate să ajungă în râul de dedesubt, drumarii nu au reuşit să se mobilize. Deși, traficul pe acest sector este destul de intens, iar autobuzele circulă zilnic pe aici, angajații de la drumuri au motivat că nu pot repara sectorul pentru că este nevoie de un studiu geofizic, iar pământul de sub şosea este instabil. Drumul a fost afectat pe o lungime de 15 metri. Ca să împiedice infiltrarea masivă a apei de pe versanți în terasament, autoritățile locale au pus voluntari să sape șanțuri cu lopata. Momentan a fost montat un semafor cu temporizator şi se circulă, alternativ, pe un singur sens.

photo_4Drumul a primit supranumele de “Drumul Regelui” în urmă cu mai bine de 80 de ani, după vizita aici a Regelui Carol al II-lea. Atunci, la insistenţele localnicilor, regele a hotărât ca drumul pastoral să fie pietruit. Drumul Regelui rămâne restricționat, deocamdată, pe un singur sens, până la remedierea problemei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here