Dovleac uriaş, în grădina artistului Neluţu Trandafir

277

pag 1Un dovleac care cântăreşte 37 de kilograme a crescut în grădina din Târgu-Jiu a cunoscutului cântăreţ de muzică populară, Neluţu Trandafir. Dovleacul este comestibil, dar, deocamdată, membrii familiei Trandafir nu au luat decizia de a-l “sacrifica”, fiind încântaţi de dimensiunile produsului astfel cultivat.

Neluţu Trandafir susţine că a mai avut în grădină un dovleac uriaş, asta în urmă cu doi ani, care cântărea peste 40 de kilograme.

La finalul săptămânii trecute, dovleacul crescut natural în grădina familiei Trandafir s-a desfăcut de pe vrej. Abia atunci membrii familiei au ridicat dovleacul şi l-au cântărit. Au văzut că are 37 de kilograme iar diametrul este de 48 de cm. Dovleacul nu poate fi cuprins în braţe nici măcar de un daria cu dovleaculbărbat vânjos. Neluţu Trandafir ţine deocamdată dovleacul la păstrare, dar a povestit de unde a apărut acesta în grădina sa. “Nu ştiu ce soi este, dar am primit trei seminţe de la un vecin, asta în urmă cu doi ani de zile. Atunci, din aceste seminţe, am cultivat primul dovleac. Toţi am fost uimiţi când am văzut cât de repede creşte”, a declarat Neluţu Trandafir.

Sămânţă din sămânţă

Văzând ce minunăţie a crescut din cele trei seminţe, membrii familiei Trandafir au luat decizia să încerce să crească ei un dovleac din primul astfel cultivat. “Am crezut că prima sămânţă este hibrid şi am luat decizia să plantăm apoi seminţele de la dovleacul gata crescut în grădina noastră. Aşa a 111015-1624apărut acesta, dar a fost mai mic ca primul, şi asta pentru că pe primul dovleac l-am plantat mai devreme şi l-am şi udat. Cel de acum a fost udat numai de ploaie, şi cum a fost secetă nu l-a depăşit pe primul”, a completat artistul.

Ce se întâmplă cu dovleacul?

Dovleacul uriaş nu va fi pus la păstrare cum s-a întâmplat cu fratele său mai mare, dar deţinătorul său susţine că pregăteşte celor apropiaţi o surpriză. “Dovleacul de acum doi ani, l-am dat pe răzătoare, l-am pus în pungi şi l-am împărţit la prieteni, vecini şi rude, pentru că noi nu puteam să îl consumăm tot. Acesta de acum are aceiaşi soartă dar vreau să încerc o reţetă nouă, să vad dacă îmi reuşeşte”, a declarat, secretos, Neluţu Trandafir. Până la reţetă, cei patru “Trandafir” s-au fotografiat cu dovleacul, considerându-l astfel un membru important al familiei.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here