Două săptămâni, la dispoziția candidaților pentru Directoratul CEO! Marciuc și Giorgi nu se încadrează în cerințe

338

Complexul Energetic Oltenia a lansat anunțul privind recrutarea a doi membri în Directoratul companiei, data-limită pentru depunerea dosarelor de candidatură fiind 18 septembrie. Nici liderul sindical din CE Oltenia, Adrian Marciuc, nume vehiculat pentru unul dintre posturi, și nici Gabriel Giorgi, directorul Minprest, par că nu se încadrează în cerințele de concurs.
Procesul de recrutare a candidaților pentru aceste două posturi se derulează cu sprijinul companiei de consultanță Pluri Consultants România, în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă în întreprinderile publice, precizează reprezentanții complexului energetic. După depunerea dosarelor, următoarele etape sunt: evaluarea dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei lungi — între 19 și 25 septembrie, selecția inițială a candidaților în vederea întocmirii listei scurte — între 26 septembrie și 4 octombrie, depunerea de către candidații de pe lista scurtă a declarațiilor de intenție — între 4 și 19 octombrie, precum și selecția finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare pentru cele două posturi — între 20 și 27 octombrie.

5 ani de experiență în funcție de conducere
Candidații trebuie să fie absolvenți ai unui program de studii superioare finalizat cu diplomă de licență în cadrul unei instituții acreditate de învățământ superior din domeniul tehnic (energetic, electrotehnică, automatizări sau similar) pentru primul post și din domeniul economic pentru cel de-al doilea post de membru al Directoratului; constituie avantaj deținerea unei diplome de studii postuniversitare (MBA sau doctorat). Totodată, cei interesați trebuie să aibă cel puțin 10 ani de vechime în muncă și cel puțin 5 ani de experiență de conducere la nivel de top management, acumulată în cadrul unor companii publice sau private cu cifra de afaceri mai mare de 5 milioane euro sau echivalent; constituie avantaj experiența anterioară în domeniul energetic, precum și activitatea anterioară la nivel de top management în cadrul unei companii cu cel puțin 1.000 angajați (cumulat pe grup).
Aceștia nu trebuie să fi fost destituiți anterior dintr-o funcție de conducere din cadrul unor instituții publice sau companii private sau să nu fi avut încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare; să nu fi fost revocați datorită culpei personale din calitatea de administratori la companii private sau de stat și să nu se fi aflat în conflict de interese care să îi facă incompatibili cu exercitarea funcției de membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Conducerea Complexului Energetic Oltenia este asigurată de Directoratul societății, compus din cinci membri. Membrii Directoratului sunt numiți de Consiliul de Supraveghere, la recomandarea Comitetului de Nominalizare pe o perioadă de cel mult patru ani. În prezent, din Directorat fac parte Sorin Boza (președinte), Ovidiu Bălăcescu, Daniel Antonie, Adriana Luminița Popescu și Dan Vasile, ultimii doi fiind interimari.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here