Două gorjence, în echipa de campioni a canotajului românesc

341

Antrenoarea celor două canotoare din Gorj, Denisa Tâlvescu şi Cristina Georgiana Popescu are numai cuvinte de laudă la adresa fetelor. Aceasta povesteşte cum în urmă cu trei ani, în urma unei selecţii în zona Olteniei, au fost descoperite aceste talente, care au intrat imediat în echipa de campioni a canotajului românesc.

Denisa Tâlvescu, împreună cu Cristina Georgiana Popescu, originare din Târgu-Jiu şi Rovinari au fost selecţionate, în urmă cu trei ani pentru a intra în echipa de campioni a canotajului românesc. Gorjencele au câştigat mai multe medalii la competiţii internaţionale de canotaj, cea mai recentă medalie obţinută fiind medalia de aur la o competiţie de gen din Belgia. „De la 22 de ani caut sportivi, însă pentru prima oară am găsit în zona Olteniei, două fete care să corespundă cerinţelor şi să îţi dorească să facă performanţă. Pe Denisa am remarcat-o imediat. Eu când fac selecţie mă uit în primul rând după câteva calităţi: cum priveşte eleva, cum calcă, cum pune întrebări. Apoi încep să mă interesez cât de corect a fost crescută, cum a fost hrănită, care este situaţia familială şi şcolară. Denisa Tâlvescu este sclipitoare din toate punctele de vedere. Nu este o sportivă masivă, are 1,82 metri, dar are calităţi motrice deosebite, iar inteligenţa o ajută să aibă o tehnicitate de mare clasă. Din punct de vedere tehnic, este în primele trei din toate generaţiile care mi-au trecut prin mână”, a povestit Mariana Malis, antrenoarea de canotaj.

Performanţe
382879_329078667117706_1570849403_nÎn echipaj cu Cristina Georgiana Popescu, o altă sportivă selecţionată din zona Olteniei (este originară din Rovinari), Denisa Tâlvescu a devenit un nume de succes în proba de dublu rame, sau doi fără cârmaci, cum este numită în canotaj. Cele două sunt duble campioane europene de junioare (2013 şi 2014), campioane mondiale în barcă de 8+1 (2013) şi vicecampioane mondiale la dublu rame (2013). „Dacă nu se îmbolnăvesc sau se accidentează, eu garantez că aceste fete vor avea o carieră de succes şi la senioare. Se completează perfect”, mai spune Mariana Malis.  La Nanjing, România participă cu două echipaje de dublu în competiţia de canotaj, unul de fete şi altul de băieţi. Totodată va fi reprezentată de 41 de sportivi la cea de-a doua ediţie de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) în perioada 16- 28 august, competiţie rezervată performerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Fostă elevă a şcolii Alexandru Ştefulescu
Denisa Tâlvescu a învăţat la şcoala Alexandru Ştefulescu, până în clasa a VII-a după care a decis să meargă la Liceul de la Orşova. Denisa Tâlvescu este dublă campioană europeană la probele de dublu rame şi 8+1 la Campionatele Europene ce au avut loc la Minsk în 2013. Denisa deţine şi titlul de vicecampioană mondială la dublu rame şi campioană mondială la proba de 8+1 în august 2013 în Lituania.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here