Dosar la DNA, pe numele lui Burlan şi a directoarei Vintilescu

125

burlanDirectorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO), Daniel Burlan, alături de directoarea pedelistă de la Minprest Serv Rovinari, Elena Vintilescu, sunt cap de afiş într-un dosar penal instrumentat acum de procurorii DNA.

Plângerea fundamentată cu documente, făcută la DNA Târgu-Jiu, a fost depusă de câteva zile de reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Muncii(FNM), conduse de sindicalistul Constantin Creţan. Cei doi, alături de alţi directori şi şefi de la Minprest şi de la Complexul Energetic Turceni, sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanei, fals intelectual, uz de fals, şantaj, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi gestiune frauduloasă.

Dacă directorul Burlan nu s-a scăpat când a trebuit de Elena Vintilescu, deşi primise sarcină de la partid să ia măsuri împotriva prietenei deputatului Constantin Severus Militaru, s-ar putea ca acum colega sa din PDL să se scape ea de şeful SNLO, cercetat din cauza lipsei de profesionalism a directoarei Minprest Rovinari.

Astfel, Burlan va da cu subsemnatul pe la DNA, pentru că nu a înlocuit-o din funcţie pe Vintilescu, considerată de foştii salariaţi drept un manager slab dar aservit până peste poate partidului portocaliu.

Ramificaţiile corupţiei

vintilescuÎn opinia celor care au întocmit plângerea la DNA, cei arătaţi cu degetul se fac vinovaţi de disponibilizările incorecte de la Minprest Rovinari, pe care le cataloghează drept “unele dintre cele mai crase abuzuri comise vreodată de o societate de stat, în ultimii ani”. Asta, deoarece, zeci de salariaţi au rămas fără loc de muncă, fiind daţi afară pe baza unor liste şi tabele, fără fundament legal, întocmite de persoane fără autoritate în domeniu. O parte a victimelor acestei ilegalităţi au dat de altfel societatea în judecată şi acum au făcut o plângere la DNA pe numele celor pe care îi consideră vinovaţi de ce li s-a întâmplat.

Vintilescu, acuzată de şantaj

“Ceea ce face Elena Vintilescu se numeşte şantaj şi potrivit prevederilor Codului Penal, se pedepseşte cu închisoarea”, se explică în acelaşi document cu completarea că Vintilescu ar fi constrâns o parte dintre salariaţi “să renunţe la plângerile în instanţă, pentru repunerea pe postul din care au fost disponibilizate abuziv”. Vintilescu este acuzată, de asemenea, că a angajat 120 de persoane în perioada de restructurare, aici intrând componenţii echipei de fotbal Minerul Motru şi pe fiica directoarei, Irina Vintilescu. Ultima fiind angajată la Biroul Personal, deşi nu ar fi fost văzută nicio zi pe acolo, ei întocmindu-i-se pontaje fictive şi fiindu-i plătite drepturi salariale necuvenite. Şi inginerul Fota Mugurel s-ar afla într-o situaţie similară, spun reclamanţii.

Burlan, verişorul şi grupul infracţional

Nemulţumiţii spun că aceste angajări “poartă acordul scris al directorului general, Daniel Burlan”. În grup este introdus, potrivit aceluiaşi document, şi verişorul lui Burlan, Stelescu, şeful Secţiei Motru, unde figurează fotbaliştii în cauză, şi directoarea Vintilescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here