Doar 5145 de gorjeni au semnat pentru inițiativa #Fără penali în funcții publice

343

Gorjul se clasează la coada clasamentului în privința campaniei de strângere de semnături #Fără penali în funcții publice, inițiată de USR în urmă cu peste 140 de zile. Doar 5145 de gorjeni au semnat pentru această inițiativă, în timp ce la Vâlcea s-au strâns peste 10700 de semnături, iar la Dolj peste 31.000. Județul Mehedinți stă, în Oltenia, mai prost decât Gorjul la acest capitol, lăudându-se cu 4081 de semnături, în timp ce Oltul se poziționează la 5444.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Pentru ca inițiativa să ajungă în Parlament, sunt necesare cel puțin 500.000 de semnături din 21 de județe din țară, iar în fiecare din aceste județe trebuie să fie înregistrate cel puțin 20.000 de semnături. Acestea trebuie să fie strânse timp de șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Depunerea listelor la primării este următorul pas după strângerea semnăturilor. Listele trebuie să fie verificate de autoritățile locale pentru a autentifica că semnatarii sunt cetățeni cu domiciliul în județul respectiv.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here