Directorul Baiu de la Şcoala Specială, agresat de elevul Popescu

362

dircetor-centruLa câteva zile după ce Dumitru Popescu, beneficiarul Centrului de la Vădeni a agresat un alt tânăr din instituţia de ocrotire, spărgându-i capul, acesta a mai făcut două victime. Popescu a lovit ieri dimineaţă un coleg de la Şcoala Specială şi l-a agresat şi pe directorul instituţiei de învăţământ, Nicu Baiu, agresorul fiind calmat cu greu de personalul specializat.

Este un nou incident în numai câteva zile, care l-au avut personaj principal pe acest Popescu care a lovit de la beneficiari la personalul instituţiei de ocrotire şi ieri chiar pe directorul şcolii la care învaţă.

Este al treilea semnal de alarmă pe care îl trage Gorjeanul în legătură cu acest beneficiar, Dumitru Popescu, de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică pentru Adulţi “Bâlteni”, cu sediul în Vădeni. Am reclamat faptul că împotriva lui Popescu s-a făcut o plângere penală, că acesta şi-a lovit îngrijitorii şi colegii din instituţia de ocrotire iar acum colegii de şcoală şi pe directorul acesteia, dar nimeni nu vrea să ia nicio măsură cu acest tânăr devenit pericol public. Nu s-a sesizat nimeni nici când am semnalat că Popescu a fugit de la şcoală şi a ajuns la Răchiţi, nici când a spart capul unui beneficiar, şi cu siguranţă nu o va face nimeni nici astăzi când acesta a mai lovit două persoane, într-un acces de furie. Probabil se aşteaptă ca Popescu să omoare pe cineva pentru a se lua vreo măsură cu el, asta mai ales că ieri, surse din instituţia de ocrotire, au declarat că Nicu Baiu a fost lovit cu o ţeavă, agresorul având asupra sa şi lama unui cuţit fără mâner, fapt dezminţit de victima atacului.

“Elevul a avut o criză de violenţă pentru că nu şi-a luat tratamentul”

Nicu Baiu susţine că a fost doar agresat într-un exces de furie al beneficiarului, după ce anterior, ca urmare a aceleiaşi crize, Popescu şi-a lovit un coleg. Totul s-a întâmplat după ora zece, în incinta Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu, cunoscut drept Şcoala Specială, unde Popescu este elev în clasa a XI-a. Elevul agresat are şi el puţin peste 21 de ani, Popescu având 24. “A avut o criză de violenţă. El este bolnav. Totul a început după ce în pauză şi-a lovit un coleg. Apoi eu l-am abordat şi l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a răspuns că mă bate şi pe mine. Atunci a sărit să mă lovească”, a explicat directorul Baiu, spunând că Popescu este agresiv nu numai la şcoală ci şi la centru, de data aceasta neluându-şi tratamentul la timp. Baiu susţine însă că Popescu era cu mâinile goale când a sărit la el să îl lovească.

La şcoală, cu tratament

Baiu anunţă că a luat legătura cu conducerea Centrului de la Vădeni, pentru a semnala incidentul. Acesta a declarat, de asemenea, că cele petrecute vor fi consemnate într-un raport care i-a fost solicitat deja de conducerea instituţiei de protecţie socială. “Vom nota care este comportamentul lui la şcoală deoarece, probabil, pe baza şi a acestui document se va încerca schimbarea situaţiei lui”, a explicat Baiu care spune că îl lăsa pe Popescu să revină la şcoală, cu condiţia să îşi ia noul tratament la timp.

Calmat, imobilizat şi înapoi în centru

După ce i-au trecut crizele, beneficiarul Popescu a fost readus în instituţia de ocrotire de la Vădeni. Ca de obicei, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Bolnavul cu afecţiuni psihice, hoţ de telefoane mobile, va continua însă să bage în sperieţi o lume întreagă până când se va găsi o soluţie legală pentru el.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here