Directoratul CEO se schimbă la directori

335

Cei care compun Directoratul Complexului Energetic Oltenia se pregătesc acum să treacă prin focurile unei examinări realizate de o nouă firmă de recrutare, în acest caz de o asociere de două astfel de societăţi. Altele decât cea care l-a ales pe managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, adică nu Kienbaum, firma care a încasat pentru operaţiunea în cauză 150.000 de euro de la stat. Şefii de Divizii din CEO vor fi analizaţi de Quest Advisor şi de Transearch Internaţional S.R.L., firme de recrutare care, anul trecut, au selectat şi candidaturile managerilor profesionişti de la Electrica SA şi de la Complexul Energetic Hunedoara. Deşi selecţia ar urma să se facă fără parti-pris-uri, se vehiculează deja că o parte dintre actualii membri ai Directoratului CEO nu se vor mai regăsi în structura noului organism de conducere al Complexului Oltenia.

Asipiranţii la funcţiile de directori la Divizia Energetică, Divizia Financiară, Divizia Strategie Dezvoltare şi Divizia Minieră, care compune de altfel şi Directoratul CEO, dar şi actualii ocupanţi ai posturilor sunt obligaţi să-şi depună o serie de acte în plic la o adresă din Bucureşti, până cel târziu pe 13 iunie 2014, pentru a intra în cursa selecţiei realizată de cele două SRL-uri din capitală. Procedura la care apelează acum CEO este una normală cu atât mai mult cu cât, în decurs de doi ani de la numirea provizorie în Directorat, membrii acestui organism al CEO sunt obligaţi, conform legii, să treacă prin selecţia de care a avut parte doar Laurenţiu Ciurel. Cei care vor trece de selecţie vor ocupa funcţiile din fruntea celor patru divizii a CEO, dar şi locurile în Directorat, totuşi se vehiculează deja că o parte dintre cei care compun acum acest organism nu îşi vor trimite documente firmelor de selecţie.

Petroniu, criticat
Ion Petroniu, directorul Diviziei Strategie Dezvoltare, este vehiculat, în rândul minerilor din Motru, ca schimbat deja din funcţie, la adresa acestuia existând mai multe nemulţumiri în rândul angajaţilor CEO. Nu numai Petroniu este văzut ca nemaifăcând parte din viitorul Directorat, întrunit la finalizarea procesului de selecţie, ci şi directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Sunt angajaţi din minerit şi energie care dau ca sigură neparticiparea la selecţie a Mariei Scurtu, directorul Diviziei Financiare, în timp ce alţii spun că Medinţu, directorul Diviziei Energetice îşi va lua adio de la funcţie şi de la locul ocupat în Directorat, acesta urmând să fie trimis la pensie.
Oficial însă conducerea CEO nu a comunicat nimic în acest sens, singurul lucru concret fiind doar că Ion Răuţ nu va mai face parte din Directorat de luna viitoare. Valentina Trofin este vehiculată ca ocupantă a locului ce va fi lăsat liber la Resurse Umane, în iunie, de către Răuţ.
Abia într-o lună de zile, la finalul perioadei de depunere la candidaturilor pentru Directoratul CEO, se va şti cu exactitate dacă actualii directori de Divizii mai aspiră la vreun mandat sau dacă nu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here