Din toate câte un pic

242

În anii 1950 N. Spanov tipărește un ciclu de patru volume intitulat “Falsificatorii istoriei”,  făcând o analiză geopolitică a situației pe mapamondul imediat postbelic. El a scris de pe poziţia unui istoric sovietic, dar a arătat multe adevăruri, printre care ca asemeni sistemului solar, ţările mici şi mijlocii gravitează împotriva unui “soare” central. Acum situaţia e şi mai învălmăşită datorită faptului că axele de gravitaţie a statelor lumii s-au schimbat mult după convorbirile de la Malta dintre Gorbaciov şi ultimii doi preşedinţi americani.
În timp ce statele germane se reunifică, noi românii am rămas tot în situaţia din 1946 , pentru noi fiind valabile prevederile acordului de la Helsinski.
Noi românii, am avut mereu parte de comisari fie în fustă sau pantaloni, fie sovietici sau americani. S-a schimbat numai “soarele”  în jurul căruia navigăm.
Vizita Doamnei Victoria în România, cât şi declaraţiile ambasadorului american din România, confirma încă odată situaţia grea în care se afla statul român. Am spus că aceşti comisari, fie sovietici sau de peste baltă, nu vor decât să beneficieze de ajutorul statului român pe care îl desconsidera însă şi în ciuda aprobării de către România a tuturor prevederilor Pactului Nord Atlantic ei tot ne consideră ca o colonie neacordându-ne nici acum viza. Se falsifica istoria minţindu-se ca Peninsula Crimea (cucerită de ruşi în 1783) a fost cucerită “din nou” de Putin. Se uită ca Hrusciov pe care îi respectăm memoria pentru că şi-a retras trupele din România în 1958 şi pentru că a rezolvat criza rachetelor din Cuba (Dar atunci Hrusciov discuta cu un geniu politic : Kennedy) retrăgându-şi planetele din Cuba, iar profitând de funcţia sa şi fiind ucrainean de origine, a trecut Peninsula Crimea la Republica Ucraina, parte a URSS – ului.
Se falsifică istoria dând vina pe popoarele europene pentru destabilizarea suferită de ţările din Orientul Apropiat şi nordul Africii, destabilizare ca urmare a războaielor purtate împotriva acestor ţări, iar refugiaţii sunt rezultatul acestor acţiuni întreprinse de puternicele ţări capitaliste în Irak, Siria şi Libia.
Se reînvie epoca Războiului Rece, scoţându-l din amorţire  pentru a sluji interese imperialiste străine de popoarele lumii.
Greşeala veşnică a conducătorilor români este că “împrumută modele străine” încătuşându-ne la obligaţii externe şi neglijând Naţionalul Model Românesc. “Naţionalitatea este o trebuinţă firească, iar limba o avere propietate sfântă a unei naţiuni”, scria Gh. Bariţiu. Şi încetaţi cu mângâierea “Ucrainei”, acest stat care stăpâneşte vaste teritorii româneşti de la Buceag la Cernăuţi şi despre care problemă, conducătorii României nu zic nimic, iar conducătorii lumii de astăzi ne-ar da în cap cu Helsinski, uitând că alte state şi-au recucerit teritoriile în ciuda acestor prevederi care pare-se s-au prevăzut la acea vreme pentru a sluij interesele imperialiste ale stăpânilor lumii şi popoarele să nu mai zică “pas”. Privind situaţia internă se observă că guvernul de tehnocraţi se chinuie să respecte înţelegerile cu PSD-ul şi PNL-ul, sperând că îi vor face pe plac preşedintelui ţării. Mă miră aversiunea mergând până la duşmănie a doamnei Dana Grecu împotriva PSD şi în special a lui Ponta şi slujirea făţişă a intereselor liberale, uitând că presa indiferent dacă e pe hârtie sau ecran trebuie să fie independentă. De asemenea, cred că pensionarii deşi au dreptate, puteau alege altă zi de manifestaţie şi nu această zi sfântă de la Mica Unire făcuta de Cuza. Închei cu speranţa că primul domn al unirii nu s-a sacrificat degeaba şi ca reformele sale să fie valabile şi astăzi, întrucât pare-se că secularizarea averilor mănăstireşti este în pericol din cauza ciocoilor de azi.
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here