Din cauza lipsei apei, primarul de la Tismana primeşte avalanşe de sesizări

133

Pe biroul primarului de la Tismana, Marian Slivilescu, sunt puse în fiecare zi câte trei, patru sesizări de la localnicii nemulţumiţi de faptul că la unii dintre ei apa nu a ajuns pe conductă, de o săptămână de zile. Este deja cunoscut faptul că datorită secetei mai multe localităţi din Tismana au probleme grave cu apa printre acestea aflându-se Vâlcele, Pocruia şi Topeşti. Oamenii din aceste localităţi au fost însă aprovizionaţi cu apa adusă cu cisterna de autorităţile locale. Şi alte localităţi gorjene ar putea fi afectate de caniculă, în următoarea perioadă, meteorologii anunţând, în continuare, temperaturi ridicate.

Tismana este una dintre localităţile care se confruntă cu seceta. Zeci de gospodari din satele Vâlcele, Pocruia şi Topeşti vin în biroul primarului pentru a depune plângeri. “În fiecare zi ne confruntăm cu avalanşe de sesizări, de altfel în unele gospodării nu a ajuns apa de o săptămână de zile. Astăzi(n.r. ieri) au venit 3 persoane la Primăria Tismana pentru a depune plângere. În fiecare zi vin câte trei, patru persoane. Lucrurile merg din ce în ce mai greu deoarece sursa de apă are un debit mai slab decât zilele trecute. O să se realizeze însă un program de distribuire a apei, vor exista însă şi câteva restricţii în zonele joase. O să încercăm şi varianta aceasta până firma cu care avem contract îşi va face datoria”, a declarat Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana.

Şi la Turcineşti sunt probleme cu apa
Mai multe localităţi din judeţul Gorj au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă. Dacă în unele comune din judeţ, presiunea apei a scăzut drastic la robinete, în altele a fost chiar întreruptă furnizarea apei potabile. Cetăţenii sunt îngrijoraţi că, în cazul în care nu va ploua vor seca şi fântânile de la care se alimentează în prezent. Una dintre cele mai grave situaţii este în comuna Turcineşti, acolo unde apa lipseşte cu desăvârşire. De aproape o lună de la alegerile locale, primarul Vasile Gogălniceanu a sistat furnizarea apei în comună din cauza unor contestaţii depuse de adversarii săi politici.
Subprefectul judeţului Sorin Arjoca, analizează cele petrecute la Turcineşti şi va oferi o soluţie după şedinţa extraordinară care va avea loc miercuri. De altfel, în urmă cu câteva zile, la subprefect s-a prezentat o delegaţie formată din 3 membri din Turcineşti pentru a-l ruga pe subprefect să facă tot posibilul pentru a le rezolva problema cu apa.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here