Dian, pus la punct în BPJ-ul PNL Gorj că o ţine întinsă cu Crin Antonescu

339

La şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Gorj, desfăşurată în urmă cu trei săptămâni, înainte de mitingul ACL din Bucuresti, Dian Popescu a revoltat membrii acestui organism, întruniţi într-o şedinţă restrânsă. Cei 10-12 participanţi la această şedinţă, menită să traseze participarea delegaţiei liberale din Gorj la lansarea candidaturii prezidenţiabilului ACL, s-au oripilat când l-au auzit pe Dian că le indica, ca după miting, să aibă o întâlnire secretă cu unul dintre cei care boicotează în PNL pentru readucerea la cârma partidului a lui Crin Antonescu. Chiar şi apropiaţii lui Dian din PNL Gorj s-au crucit când au auzit că Dian o ţine întinsă cu Crin Antonescu, Gheorghe Orzan fiind unul dintre cei care l-a pus la punct pe şeful PNL Gorj cerându-i să se trezească. După mitingul ACL din capitală, de la finalul lunii trecute, niciunl dintre liberalii prezenţi nu s-au dus la întâlnirea anunţată anterior de către Dian.

Dian dezbină ACL şi dinamitează PNL Gorj, oprindu-i, pe de o parte, pe liberali să facă campanie împreună cu pedeliştii, în timp ce, pe de altă parte, aceloraşi subalterni politici le indică să-l susţină pe Crin Antonescu în defavoarea actualului şef de partid. O recunosc mai mulţi liberali care povestesc că nu şi-au revenit nici acum după şedinţa de BPJ, de la finalul lunii septembrie, în care Dian le indica să se întâlnească, după miting, cu Buşe, cel care face parte din grupul celor şapte liberali care sapă la rădăcina PNL pentru a-l readuce în prim-plan pe Crin Antonescu. Cei prezenţi susţin că vorbele lui Dian l-au făcut să se minuneze chiar şi pe preşedintele PNL Târgu-Jiu, Octavian Lupulescu, apropiat al lui Dian, dar şi pe Orzan, cel din urmă ripostând zgomotos, în plen, la aberaţiile şefului de organizaţie legate de Crin Antonescu.
Chiar dacă apropierea de Crin a lui Dian este de notorietate, ambii făcând parte din grupul de poker din Senat, totuşi liberalii din Gorj au demonstrat că nu-i fac jocul şefului de filială, care demonstrează că joacă la cacealma în ACL.

Campania în ACL Gorj: “liberalii de-o parte, pedeliştii de alta”
În ce priveşte campania electorală, nu este un secret că lui Dian nu-i pasă de acest aspect în luna de foc a prezidenţialelor. El nu face nimic pentru candidatul ACL în timp ce le-a cerut liberalilor să nu facă campanie cu colegii de la PDL. Jocul lui Dian ajută însă PSD-ul care, profitând de nemulţumirile existente în tabăra adversă, prinde teren în campanie. Scorurile vor fi însă pe măsură, contribuţia senatorului Dian în campanie fiind nulă, în timp ce acesta îşi boicotează propriul partid în lupta pentru Cotroceni.
Cert este însă că “prestaţia” lui Dian este cunoscută la vârful ACL, alianţa acordându-i acestuia un punctaj care îl opreşte să ţină chiar şi discursuri în faţa electoratului. Punctajul în cauză s-a realizat pe baza imaginii candidatului şi a activităţii sale în partid.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here