Dezinfecție lipsă, la blocul TBC din Motru! Autoritățile cer sprijinul DSP Gorj, iar primăria, impasibilă

846

Problema din blocul G4 din Motru, unde pe o singură scară s-au sesizat mai multe cazuri de îmbolnăviri cu TBC, una dintre locatare fiind și în prezent internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița, iar fratele acesteia murind de această boală cu ani în urmă, nu s-a rezolvat nici după ce Gorjeanul a sesizat doleanța locatarilor care se tem că se pot îmbolnăvi toți. O solicitare a Asociației de Proprietari nr.16 Motru a fost depusă la primăria din municipiu încă din 21 martie, administratorul punând în vedere instituției publice că în blocul G4 este o locatară bolnavă de TBC, internată în spital, solicitând reabilitarea locuinței acesteia și a scării, cu personal de la 416. Primarul Gigel Jianu a negat, miercuri, că deține o astfel de solicitare, motivând că în lipsa unei astfel de hârtii nu poate lua nicio măsură în acest sens.

Locatara bolnavă de TBC transmite lunar primăriei câte o adeverință medicală prin care anunță că este diagnosticată cu această maladie contagioasă, asta pentru că femeia beneficiază de ajutor social, dar nu poate presta muncă în folosul comunității.
În acest caz, există și solicitarea Asociației de Proprietari care au solicitat sprijin în acest sens încă de pe 21 martie, știut fiind că în scurt timp locatara va veni acasă, urmând să trăiască în același mediu infestat.
Restul proprietarilor au adunat bani pentru a face ei micile lucrări din scară și din garsoniera femeii, pentru a elimina pericolul transmiterii bolii și cetățenilor care stau în bloc.
Pe scară nu s-a făcut nici dezinfecție și nici în locuința bolnavei, asociația făcând doar dezinsecție pentru goangele din bloc.

Ajutorul, între nu și da!
Primarul Gigel Jianu, contactat de Gorjeanul, a declarat că la primăria pe care o conduce nu există nicio solicitare în acest sens, motiv pentru care nici nu a putut și nici nu poate demara o anchetă socială la locuința bolnavei și nici nu poate ajuta locatarii financiar.
Viceprimarul Cosmin Morega a luat însă atitudine, deplasându-se la fața locului, iar în urma discuțiilor cu proprietarii și administratorul asociației de proprietari a aflat că, nici până în prezent nu s-a făcut dezinfecția, lucru foarte grav, a imobilului. Morega a solicitat, în atare condiții, intervenția de urgență a DSP Gorj, la blocul G4, cerând respectarea procedurii în astfel de cazuri, încercând să găsească acel cadru legal prin care să se acorde un minim sprijin financiar pentru reabilitarea și igienizarea acestei locuințe, știut fiind că femeia are 142 de lei pe lună-ajutor social.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here