Dezastru în pădurile Gorjului

689

Inventarul Forestier Național arată că în România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn, de două ori mai mult decât cantitatea declarată oficial. Practic, la un copac tăiat legal, un altul este tăiat ilegal.
Suceava, Neamț, Argeș, limita cu Brașov, Vâlcea, Gorj, Hunedoara și Cluj sunt județele din care se fură cel mai mult lemn.
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, promite că sistemul de urmărire a materialului lemnos va redeveni operațional de la începutul anului viitor. Acesta a acuzat fosta guvernare că a permis tăierea fără autorizație a 60 de milioane de metri cubi de lemn în trei ani și că a încercat să ascundă cifrele oficiale. „PSD a încercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizație și acești 60 de milioane de metri cubi sunt doar în ultimii trei ani. Primul lucru pe care am vrut să îl văd când am venit la minister a fost raportul Inventarului Forestier. Am descoperit acolo nişte cifre şocante, atât de şocante încât la prima citire mi-a fost greu să le cred. Astăzi, cele mai mari probleme de tăieri neautorizate le avem în pădurile proprietate privată, apoi în pădurile autorităților publice locale și, pe locul trei, în pădurile administrate de RNP Romsilva”, a mai spus ministrul Mediului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here