Destinaţia navei Arctic Sea, înconjurată de un nou mister

396
nava arctic seeaUn nou mister înconjura destinaţia navei Arctic Sea, inspectată de marina rusă la mijlocul lunii august, după ce a dispărut în Oceanul Atlantic timp de mai multe săptămâni, în contextul în care autorităţile ruse i-au retras cererea de acostare în Insulele Canare, din Spania.

Ambasada Rusiei la Madrid şi Ministerul spaniol al Afacerilor Externe au declarat că autorităţile ruse au retras cererea de autorizare a acostării sale în portul Las Palmas, precizând în acelaşi timp că nu cunosc noua destinaţie a navei.
Această cerere a fost retrasă oficial, a precizat un diplomat spaniol, zi în care Comitetul de Anchetă al Parchetului rus a anunţat că „probe” utile anchetei au fost încărcate pe un vapor rusesc aflat în drum spre Novorossiisk, port rusesc de la Marea Neagră.
Nava Arctic Sea s-a îndreptat recent către arhipelagul Canare, unde a aşteptat să poată acosta, pentru a fi remisă proprietarului său, compania Arctic Sea LTD Malta.
Viktor Matveev, director al Solchart Management, armatorul navei Arctic Sea, a precizat pentru cotidianul rusesc Komsomolskaia Pravda că autorităţile portuare din Las Palmas nu au lăsat ambarcaţiunea să între în port din cauza prezenţei la bord a 11 militari ruşi.
Arctic Sea nu conţinea „nimic compromiţător” pentru Moscova, a declarat, Comitetul de anchetă al Parchetului rus, confirmând teza autorităţilor ruseşti, potrivit căreia nava nu transporta decât lemn.
Mai multe surse din presă au anunţat că Moscova a decis să intercepteze cargoul inspectat la mijlocul lunii august de marina rusă în largul Capului Verde, în Oceanul Atlantic, după ce a fost alertată că un grup mafiot încărcase la bord rachete antiaeriene ultrasofisticate S-300 pentru Iran.
Această ipoteză a fost dezminţită cu vehemenţă de Moscova.
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here