Descinderi la traficanții de droguri din Motru

330

Nu mai puțin de nouă persoane au fost aduse în cursul nopții de marți spre miercuri la sediul DIICOT Târgu Jiu, în urma unor descinderi de amploare pe care anchetatorii gorjeni le-au făcut încă din cursul zilei în zona Motru, inclusiv la localități din Mehedinți. Cei audiați sunt suspectați că s-au organizat într-un grup specializat cu traficul și consumul de droguri, șase dintre ei primind ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Aseară cei șase au fost duși la instanță cu propunerea de arestare preventivă, până la închiderea ediției nefiind cunoscută o decizie a instanței, procesul fiind unul de durată.
alerta2De la suspecți anchetatorii au ridicat circa 30 de grame de canabis, iar la unul dintre aceștia au găsit acasă un dispozitiv care, la început, semăna cu o bombă artizanală. După descoperirea săptămâna trecută la Drobeta Turnu Severin a unui dispozitiv asemănător, amplasat la subsolul unui bloc și care avea puterea echivalentă a unui kilogram de trinitrotoluen, anchetatorii gorjeni au cerut sprijinul experților SRI în astfel de probleme, pirotehniștii deplasați în grabă la Mehedinți spunând că obiectul respectiv este o petardă de dimensiuni mari, de genul celor folosite în noaptea de Revelion sau la nunți pentru a umple cerul de steluțe. De altfel, “bomba” respectivă a și fost detonată pe loc, pentru câteva clipe atmosfera printre consătenii celui la domiciliul căruia a fost găsită aceasta fiind una de sărbătoare.
Descinderile de la Motru sunt o continuare a celor din februarie, când tot procurorii DIICOT Târgu Jiu au săltat cinci mehedințeni care distribuiau aici droguri, persoanele respective, între timp, primind și pedepse cu suspendare, după ce și-au recunoscut faptele la instanță. Zona a intrat în atenția instituțiilor abilitate ale statului după ce în urmă cu un an de zile un traficant de droguri din Filiași și prietena sa au fost omorâți și incendiați de patru tineri consumatori de canabis din Motru. Cei patru nu au avut bani să plătească marfa și au comis crimele pentru care au fost deja condamnați definitiv la închisoare pe viață.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here