Deputat de Gorj: Este timpul ca pensiile speciale să devină istorie

665

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, vrea desființarea pensiilor speciale. „Am susținut necesitatea desființării pensiilor speciale sau găsirea unei variante care să elimine diferența nejustificată dintre pensiile milioanelor de români, cu pensii calculate după criteriul contributivității, și pensiile uriașe ale unor privilegiați. Nu pot fi de acord, și nicăieri în lume nu se întâmplă asta, ca o persoană, indiferent de domeniul în care a activat, să iasă la pensie cu o pensie mai mare decât salariul pe care l-a avut”, a precizat Weber.
Inițiativa este depusă în Parlament, iar Weber dorește să fie discutată în regim de urgență. Are și o soluție în cazul în care ea va fi amânată. „De asemenea, fac un apel către Guvernul României, ca în cazul în care în Parlament această inițiativă o să fie amânată, din diverse motive, să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanță de urgență. Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie”, mai susține Weber.
În același timp, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a depus la Senat, în calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă.
În Gorj, peste 100 de persoane primesc pensii speciale. Vorbim de foști procurori, judecători, grefieri, aviatori sau lucrători la Curtea de Conturi. Cea mai mare pensie din județ este de 26.000 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here