Demisia managerului Spitalului Rovinari, pe biroul primarului Filip

370

Robert Calotescu, managerul Spitalului Rovinari, şi-a înaintat la finalul săptămânii trecute demisia din funcţia de director al unităţii medicale, pe care o conduce din 2011. Chirurgul şi-a lăsat decizia de renunţare a funcţiei pe biroul primarului oraşului, Dorin Filip, apoi a intrat în concediu de odihnă. Deocamdată, demisia nu i-a fost aprobată, primarul nefiind de acord ca managerul să plece din funcţie cu capul sus, în timp ce spitalul se scufundă. Este posibil ca edilul să-l oblige pe Calotescu să rămână pe scaun ca să redreseze unitatea încărcată de datorii ca apoi, dacă nu reuşeşte, să-l demită din funcţie.

Dr. Calotescu şi-a înaintat demisia din funcţia de manager al Spitalului Rovinari în cursul zilei de vineri, în urma reproşurilor primite de la autorităţile locale în legătură cu situaţia financiară dificilă în care se află spitalul. Se pare că, managerul şi-a lăsat actul de renunţare la primărie după care a plecat în concediu de odihnă, pentru nouă zile. Astăzi însă managerul este aşteptat să revină la spital deoarece face parte din comisia de examinare a candidaţilor înscrişi la concursul pentru postul de director economic al unităţii medicale. Prezenţa în comisie demonstrează că primarul Dorin Filip nu i-a acceptat, deocamdată, demisia lui Calotescu, surse din instituţia publică anunţând că edilul i-ar fi cerut doctorului să rezolve problemele create, abia apoi să plece. Şi asta nu prin demisie, ci prin demitere a sa de către autoritatea care gestionează unitatea medicală din oraş.

Mandatul al doilea, cu probleme pentru Calotescu
Aflat la al doilea mandat, Calotescu s-a confruntat acum cu numeroase probleme, atât de ordin financiar, cât şi unele legate de personal, presa locală relatând că o parte a medicilor de aici au plecat din unitatea medicală în urma unor discuţii în contradictoriu cu managerul spitalului. Problemele financiare s-au acumulat şi ele, spitalul având datorii de peste 4 miliarde de lei vechi, neachitate la termen. Spitalul a mai fost implicat într-un scandal legat de moarte unui bebeluş, aici poliţiştii din localitate întocmind un dosar penal pentru moarte suspectă.
În primul mandat însă, Calotescu nu a avut astfel de probleme, semn că lucrurile au scăpat de sub control abia acum.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here