Decizie a judecătorilor Tribunalului Gorj, în cazul destituirii directorului Rotaru

434

Directorul Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, a avut câștig de cauză, la Tribunalul Gorj, în procesul în care a solicitat judecătorilor suspendarea hotărârii Consiliului Local Tg-Jiu prin care a fost destituit. Rotaru ține cu dinții de funcția care-i aduce un câștig salarial de peste 10.000 de lei, deși, scandalurile al căror protagonist a fost în ultimul an au afectat iremediabil imaginea Primăriei Municipiului Tg-Jiu, așa că a contestat în instanță măsura disciplinară dispusă împotriva sa, în urmă cu un an, dar și destituirea, decisă în urma votului consilierilor locali, la finele lunii noiembrie a.c..

Tribunalul Gorj a admis, pe 20 decembrie a.c., acțiunea formulată de Marian Rotaru, directorul Direcției Publice de Patrimoniu, împotriva hotărârii Consiliului Local Tg-Jiu prin care acesta a fost destituit din funcție și a decis suspendarea actului administrativ, până la pronunțarea instanței de fond. Consilierii locali au adoptat, pe 26 noiembrie a.c., o hotărâre prin care Rotaru trebuia destituit din funcția de director executiv al DPP, proiectul fiind inițiat de consilierul PNL Eduard Berca și votat de majoritatea aleșilor, însă hotărârea nu a fost semnată de legalitate de secretarul Municipiului Tg-Jiu, Grigore Jianu.
Pe 10 decembrie, directorul DPP s-a adresat instanței de judecată și a solicitat suspendarea actului administrativ, iar documentul atașat hotărârii consilierilor, în care erau detaliate obiecțiile formulate de Jianu, a fost elocvent pentru judecători. Secretarul Municipiului Tg-Jiu a considerat că hotărârea prin care Rotaru trebuia destituit este ilegală și a argumentat prin faptul că, potrivit Legii privind administrația publică locală, ”competența numirii, sancționării, suspendării, modificării și încetării raporturilor de serviciu, în condițiile legii, pentru personalul din aparatul de specialitate, precum și pentru conducătorii instituțiilor și serviciilor publice de interes local, revin primarului, precum și faptul că nici un act normativ nu conferă consiliului local competențe referitoare la adoptarea unor sancțiuni împotriva funcționarilor publici, a personalului contractual sau a conducătorilor instituțiilor și serviciilor publice de interes local (funcție pe care o exercită directorul executiv al Direcției Publice de Patrimoniu)”.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Nesimțitul trebuia să-și dea demisia! Pe de altă parte, isteților, nu este vorba despre vreun câștig. Prin decizia de suspendare s-a dispus o …suspendare, adică până la judecarea pe fond a cauzei. Pricepeți, tovarăși?! Poate fi interpretată și ca o amânare a ”ejectării” multicopitatului drector. Părerea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here