De Ziua Mondială a Educației, Sindicaliștii din învățământ au cerut asigurarea tuturor condițiilor pentru funcționarea școlii online și sancțiuni pentru cei care înregistrează profesorii la ore

522

De Ziua Mondială a Educației, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a adresat un apel public Guvernului României, prin care solicită asigurarea tuturor condiţiilor necesare pentru funcţionarea şcolii în mediul online, dar și stabilirea unor sancțiuni clare pentru părinții sau elevii care i-ar înregistra pe profesori în timpul orelor online.

Prin apelul public adresat Guvernului României, sindicaliștii cer: acces la internet de mare viteză pentru toate școlile, achiziționarea de laptopuri sau calculatoare performante, cu ajutorul cărora cadrele didactice să îşi poată preda materia, în timpul orelor de curs, achiziţionarea de camere video performante care să ofere sunet şi imagine de calitate, astfel încât elevii care participă la şcoala online să poată înţelege tot ce comunică profesorii, achiziţionarea de echipamente pentru participarea la şcoala online a tuturor elevilor, modificarea legislaţiei, în sensul de a stabili sancţiuni clare pentru părinţii şi elevii care aduc grave prejudicii de imagine unor cadre didactie, prin postarea pe reţelele de socializare de filmuleţe şi imagini trucate luate din timpul predării online, respectarea dispoziţiilor art. 4 din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, precum şi a prevederilor art. 272 alin. 3 şi 4 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare care spune că înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care desfăşoară acea activitate. Alte cerințe vizează acordarea unui stimulent financiar cadrelor didactice pentru implicarea și expunerea la riscul de contaminare cu coronavirus și identificarea sumelor necesarea pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. ,,Până când educaţia nu va deveni o prioritate şi în realitate, iar munca profesorilor nu va fi răsplătită ţinând cont de rolul importanţa ei în societate, România nu va putea să facă parte din categoria ţărilor dezvoltate, având lipsuri în toate domeniile socio-economice!”, se precizează în apelul FLSI.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here