De la chef, la spital

173

Sărbătoarea Sfintei Marii i-a îndemnat pe mulţi gorjeni să întreacă măsura la mâncat şi consumat băuturi alcoolice. Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj au fost solicitate la 17 cazuri de acest gen. Şi medicii Spitalului Orăşenesc Novaci au acordat îngrijiri unui pacient care acuza probleme digestive.

Ca de fiecare dată, o zi de sărbătoare devine prilej de voie bună şi petrecere pentru mulţi dintre gorjeni, unii dintre ei făcând excese atât în privinţa alimentelor, cât şi băuturilor alcoolice. Şi Sfânta Maria Mică a fost ocazia perfectă pentru petreceri. Din păcate, au fost cazuri în care s-a exagerat, fiind nevoie de intervenţia medicilor. „În week-end, am transportat 17 persoane agitate din cauza consumului etilic, în rest nu am avut probleme, numărul solicitărilor se încadrează în limite normale”, a menţionat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Pacient băut, tratat de medicii novăceni
Medicii de la Spitalul Orăşenesc Novaci au avut şi ei de tratat un pacient care s-a împrietenit prea tare cu Bachus. Acesta acuza probleme digestive, însă cadrele medicale au sesizat rapid că el consumase prea mult alcool. „Am avut un pacient care a venit la noi spunând că are probleme digestive, însă el era mai mult băut. I s-au acordat îngrijiri, a fost perfuzat, după care a fost lăsat să plece acasă, fiind în afara oricărui pericol”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Pacienţii care au ajuns la spital după excesele făcute în week-end au primit îngrijiri şi au fost lăsaţi să plece acasă, vieţile lor nefiind puse în pericol.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here