Cuscrul “portocaliu” al directorului Leu, promovat în funcţie la Sucursala Electrocentrale Turceni

174

Promovările pedeliştilor în funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), continuă în ciuda scandalului declanşat de numirea activiştilor PDL la cârma unităţilor care compun CEO. Un astfel de caz a fost semnalat la Sucursala Electrocentrale Turceni, unde pedelistul Virgil Paliu, anterior inginer-şef cărbune la această unitate a fost numit inginer-şef Exploatare Combustibil. Paliu, de a cărei activitate se plâng subalternii acestuia, este, în mod miraculos, tocmai cuscrul directorului tehnic al unităţii de la Turceni, Ionel Leu.

Directorul general al Sucursalei Electrocentrale Turceni, Gheorghe Văduva, l-a promovat în funcţie recent pe pedelistul Virgil Paliu, în vârstă de peste 60 de ani. Paliu, anterior inginer-şef la cărbune a ajuns acum inginer-şef Exploatare Combustibil, deşi îndeplineşte condiţiile de pensionare. Bine susţinut de şefii PDL Gorj, Paliu, care a facilitat în zona sa de activitate accesul, în special a societăţii sindicale SindMin, a primit astfel un cadou nesperat înainte de pensionare deşi ar fi susţinut în faţa subordonaţilor că se va retrage doar când în locul lui va fi promovat fiul sau ginerele său, ambii angajaţi în cadrul unităţii din Turceni. De altfel ginerele lui Paliu a fost angajat la fostul CE Turceni cu un an în urmă, în funcţie de inginer, iar fiul cu ceva timp înainte.

Fiica lui Paliu, căsătorită cu unul din fiii directorului Leu
La promovarea lui Paliu, şef nu prea îndrăgit de propriii subalterni, care se plâng de atitudinea acestuia, a contribuit, cu siguranţă, şi gradul de rudenie care îl leagă pe inginerul-şef de directorul tehnic al unităţii din Turceni, Ionel Leu. Paliu şi Leu sunt cuscrii după ce copiii lor s-au căsătorit, spun surse din Sucursală. De altfel, muncitorii au prestat obligaţi-forţaţi la casele lui Paliu, acesta având două vile la Craiova şi o casă în satul natal Bulbuceni.
Paliu este însă unul dintre mulţii “portocalii” care au picat în picioare în Guvernarea Ponta, după ce au tras cu PDL-ul în ultimii ani. Acest lucru pare o regulă la Turceni, loc în care şi “generalul” a fost cu PDL iar acum este cu PSD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here