Curtea de Conturi verifică primăriile din Gorj pe fondurile COVID!

1459

Inspectorii Cameri de Conturi Gorj au stabilit un program de verificare la mai multe primării din Gorj, pentru cheltuirea banului public de către aleșii locali cu prevenirea COVID 19. Bănuielile verificatorilor sunt că banii s-au sifonat firmelor de casă de către edili pentru campania electorală ce va urma. Bani au ajuns sub formă de bunuri la mai multe persoane izolate la domiciliu, deși respectivii aveau venituri foarte mari, lucru care pentru autorități nu a contat.

Primele primării din Gorj verificate vor fi chiar cele de municipii, și asta chiar de la jumătatea lunii viitoare. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a sistat acordarea hranei pentru izolații la domiciliu din 15 mai, dar și la ora actuală alți primari continuă să dea pomeni, cu scopul atragerii de capital electoral.

Instituția prefectului județului Gorj a atras, de altfel, atenția că legea impune asigurarea hranei, mai exact cumpărarea din banii celor izolați, de către voluntari ori angajați ai UAT-urilor, de hrană. Pentru cei săraci se poate asigura hrana, dar, doar în baza unei anchete sociale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here