Curăță-ți tenul în câțiva pași simpli!

762

Dacă îți dorești un ten curat, cu un aspect care să emane prospețime, există multe produse care te ajută, însă ritualul în sine cântărește cel mai mult. Curățarea profundă nu se face în fiecare zi, însă nici o spălare de mântuială nu e de vreun ajutor în a-ți păstra tenul neted și luminos. La baza ritualului de îngrijire stă curățarea tenului, cu reguli stricte. Punându-le în practică, vei descoperi că frumusețea nu-i deloc greu de întreținut. Uleiul de cocos este o alegere optimă pentru demachierea feței, în special pentru ochi, dar și pentru curățarea ei.

Umezește pielea
Mai înainte, spală-te pe mâini, chiar dacă ești curată (în permanență pe mâini se află mii de bacterii!). Strânge părul și udă fața cu apă călduță. Apa prea fierbinte sau prea rece poate afecta pielea, în timp ce apa călduță o curăță blând și nu îi provoacă iritații. Este important ca pielea să fie suficient umezită înainte de aplicarea loțiunii de curățat, pentru a utiliza o cantitate mai mică și, ca atare, ca să nu deshidratezi pielea.

Spală fața
Aplică foarte puțină loțiune de curățat fața pe degete și multă apă, suficientă pentru a rezulta o spumă bogată. Masează prin mișcări circulare și asigură-te că acoperi toată suprafața feței. Fă acest masaj blând timp de 30 de secunde. Evită să folosești săpunuri de corp, pentru că formula lor este prea agresivă și poate deshidrata excesiv epiderma fină a tenului.

Exfoliază blând
Această operațiune este recomandată de 1-2 ori pe săptămână, dar nu trebuie omisă, întrucât astfel îndepărtezi nu doar celulele moarte, ci și sebumul adunat în pori și aduci chipului mai multă luminozitate. Alege un exfoliant blând și masează-l la fel ca pe loțiunea de curățat. În zilele în care nu folosești acest exfoliant, freacă tenul cu un prosop moale, tot printr-o mișcare circulară, concentrându-te pe zonele care tind să fie mai uscate sau mai grase (stimulezi circulația pentru primul caz și nu dai voie să se acumuleze sebum în pori în al doilea caz). Îți poți prepara singură un astfel de exfoliant, dintr-o linguriță de miere, una de zahăr și una de lapte sau apă.

Tonifică țesuturile
Clătește bine fața și șterge tenul cu un prosp moale, prin tamponare, iar apoi aplică apa tonică. Este un pas esențial dacă vrei să dai tonus pielii, să rămână netedă și porii închiși. Aplică apa tonică folosind un disc demachiant din bumbac și insistă asupra zonelor cu pori mai dilatați. Abia acum tenul este pregătit pentru aplicarea cremei de zi!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here