Cupă atacă excluderea în instanță: O golăneală!

778

Deputatul Ion Cupă, exclus din ALDE, pentru că a acceptat portofoliul de la Energie, după ruperea coaliției, a anunțat că va contesta în instanță „decizia nestatutară” a partidului.

ALDE a decis, vineri, să-i excludă pe cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD. Este vorba de Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu.
„Ședința Biroului Politic Executiv al ALDE de vineri a fost convocată pe ascuns. Nu am fost anunțat. Sunt vicepreședinte ALDE și am fost ales de Congresul partidului. E un gest de lașitate, o golăneală. Eu nu-l recunosc pe domnul Tăriceanu. Este mult prea mult. E un gest de lașitate politică fără precedent. Am discutat cu colegii mei și vom contesta în instanță. Sunt atât de multe lucruri încălcate, foarte multe motive”, a afirmat Cupă.
Mai mult, fostul parlamentar de Gorj susține că excluderea este „profund nestatutară”, un demers „total antidemocratic și antiliberal”. Cu acest prilej, deputatul a mai precizat că „deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august (n.r. retragerea de la guvernare și alianța cu Pro România), sunt lovite de nulitate, pentru că întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar”.

Șeful ALDE Gorj vrea congres
Înainte de excludere, filiala ALDE Dolj, condusă de Cupă, a votat o rezoluție prin care a cerut convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o linie politică precisă. Pentru congres s-a pronunțat și Ion Iordache, președintele ALDE Gorj. „Trebuie făcut ceva, să se adune organismele statutare ale partidului și să fie lămurite lucrurile acestea. Altfel, dacă stau așa încurcate, nu e în regulă”, a spus Iordache, care nu a luat încă o decizie în privința viitorului său politic.
Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE. „Acești foști colegi au ales o variantă dezamăgitoare și imorală, alegând să își negocieze funcții de conducere și să contribuie alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE.
Cei patru s-au vândut pentru un Guvern care mai are câteva zile de trăit”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here