Cum întinde PPDD coarda la PSD: Neaţă, manager la SJU Târgu-Jiu şi postul de vicepreşedinte la judeţ

421

Boicotul PPDD, vineri, a şedinţei de Consiliu Judeţean Gorj, neurmat de parteneriatul afişat presei de liderii PNL şi PDL, a demonstrat, încă o dată, că popularii joacă în două tabere. O dată arată pisica PSD, încercând să-i dovedească preşedintelui Ion Călinoiu că adepţii lui Dan Diaconescu merg pe un parteneriat cu dreapta, ca în plan secund să-şi exprime solicitările de posturi, convinşi fiind că social-democraţii, din disperare, le vor da tot ce vor. În acest context, PPDD a ridicat pretenţia numirii în locul lui Tiberiu Tătaru, ca manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a dr. Gheorghe Neaţă, consilier PPDD, solicitarea nefiind o noutate pentru Călinoiu. De asemenea, cei de la PPDD cer postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi cel de inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar. Pretenţiile PPDD nu se opresc aici, popularii râvnind la mai toate posturile în deconcentrate deţinute de PNL. Pretenţiile PPDD ar putea să nu-i bucure însă pe actualii consilieri judeţeni ai partidului, în mediul politic vehiculându-se acerb o potenţială schimbarea, în scurt timp, a actualilor jucători de la PPDD din CJ Gorj. S-ar putea astfel ca posturile cerute acum de consilierii şi conducerea PPDD Gorj să ajungă să servească alţi consilieri şi pe alţi şefi ai filialei judeţene a PPDD.

Şefa PPDD Gorj, Niculina Mocioi, ridică pretenţii serioase la vârful Partidului Social Democrat pentru a-i oferi, la schimb, cu oamenii săi, majoritatea dorită PSD-ului în Consiliul Judeţean. Interesant este însă că pretenţiile nu se ridică doar pentru postul de vicepreşedinte, care pare deja în tabăra PPDD, ci pentru cel de manager la Spitalul Judeţean, adică tocmai pentru instituţia care a creat actualul scandal din SJU, scandal de care nu este străin Gheorghe Neaţă. De altfel, doctorul Neaţă, se vehiculează că ar bate din picior pentru funcţie, deşi ştie că i s-a spus în faţă de către Ion Călinoiu, în momentul în care a fost detronat din poziţia de director al SJU că a fost “cel mai prost manager al Spitalului Judeţean”. Din acest motiv, Călinoiu nici nu ar sta la discuţii cu PPDD, legat de Neaţă, refuzând categoric să-l promoveze pe chirurg în funcţia lui Tătaru.

Tătaru iar la minister
Cu toate acestea zvonurile legate de pretenţiile PPDD şi acceptarea lor de Călinoiu, sunt în floare, în cadrul unităţii medicale, la finalul săptămânii trecute, circulând printre medici vestea că Neaţă va fi manager al SJU, în timp ce pentru Tătaru s-ar pregăti o funcţie ministerială. De altfel, zvonurile legate de promovarea la minister a lui Tătaru au apărut şi înainte ca acesta să fie numit în funcţia de manger al SJU.
O şedinţă tensionată, la finalul săptămânii trecute, la SJU, după întrunirea conducerii spitalului întrunită de Tătaru a tensionat şi mai mult spiritele în cadrul unităţii medicale.

Pungan sau Petrescu pentru funcţia de vicepreşedinte
Boicotul din şedinţa de CJ de vineri, făcut de PDL, PNL şi PPDD şi negocierile de stand-by a alimentat, între timp, şi mai mult zvonurile legate de o radiere a actualilor consilieri judeţeni ai PPDD, printre social-democraţi. Consilierii vorbesc cum că Niculina Mocioi ar urma să fie destituită din funcţia de preşedinte al PPDD Gorj, fapt care o va determina să plece la PDL, iar consilierii PPDD ar urma să fie schimbaţi cu următorii în listă, dacă nu acceptă negocierile făcute între PSD şi PPDD la nivel central.
Ilie Petrescu ar intra astfel în CJ Gorj, iar lui i se va oferi şi postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, ca şi cârma organizaţiei judeţene. Să nu uităm că Petrescu este al doilea om din partid, având funcţia de prim-vicepreşedinte, dar şi că a fost deja acceptat de PSD care i-a permis să urce înapoi în scaun la UEF.
În concluzie, pe scaunul lui Mădălina Ciolocoi, dacă se va reuşi îndepărtarea sa din funcţie, va urca fie Petrescu, fie actualul consilier judeţean, Marin Pungan.

DSC_0062Liberalii, out
Urmare a acestor înţelegeri între PSD şi PPDD se va crea şi noua majoritate în CJ Gorj şi se vor linişti lucrurile la nivel judeţean, liberalii urmând să fie îndepărtaţi din toate funcţiile publice. Faptul că jocurile se fac la centru sunt recunoscute de altfel de vineri de Ion Călinoiu care comentează astfel boicotul din CJ Gorj: “Am văzut o neprezentare a opoziţiei care a demonstrat că nu a ajuns să facă o platformă comună. O echipă care nu vine să joace pe teren pierde cu 3-0. (…) A fost o înţelegere a liderilor şi sunt convins că în şedinţele următoare, având în vedere ce se întâmplă în plan politic la nivel central cu PNL, dar şi cu PPDD nu vor mai fi valabile sfaturile unor lideri care urmăresc de fapt interesele lor”.

Dian mălai visează
Trecut în tabăra PDL, Dian s-a umflat însă vineri în pene vorbind despre schimbarea majorităţii cu PPDD şi democrat-liberali, deşi este conştient că nu poate miza deloc pe ajutorul popularilor. A dat însă vina pe PSD, chiar şi atunci când a trebuit să explice prezenţa consilierului său, Cosmin Greci, la şedinţa de CJ de vineri. “Au fost şi sunt presiuni extraordinar de mari, caracteristic PSD-ului sau liderilor PSD, presiuni asupra consilierilor judeţeni, nu numai de ordin politic, ci de multe ori şi instituţional. Atrag atenţia PSD şi liderilor, este un joc democratic, trebuie să se obişnuiască cu acest joc democratic. Şi noi am fost împreună cu dânşii la puterea acestui judeţ şi am votat împreună, aveam o majoritate. De câteva zile s-a schimbat această majoritate. Asta e democraţia. Instituţiile statului să se sesizeze vizavi de presiunile care se fac asupra unor consilieri, fie cu serviciul, fie de altă natură. Dacă se va face această alianţă, fuziune sau cum se va decide, între PNL şi PDL, vom extinde această alianţă şi la nivelul judeţelor. În acest moment nu este o alianţă PNL-PDL, ci este o schimbare de majoritate în CJ”, a afirmat Dian Popescu conştient că nu poate îndeplini niciodată cerinţele PPDD.
Dian a înghiţit în sec când ziariştii l-au întrebat de ce Gheorghe Orzan, prim-vicepreşedintele PPDD, cunoscut pentru contractele sale cu primăriile din Gorj, s-a scuzat către conducerea CJ Gorj motivând că nu va participa la şedinţa de CJ de vineri. De altfel, şi Victor Banţa a făcut acelaşi lucru, în timp ce Mădălina Ciolocoi, Dragoş Păsărin au absentat nemotivat. Singurul care a salvat onoarea PNL s fost liberalul Cosmin Greci, care a declarat că a participat la şedinţă fără să se facă presiuni asupra lui.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here