Cum alegi cele mai bune produse pentru bebeluşi: sfaturi utile

1315

Bebeluşii au nevoie de toată grijă şi atenţia noastră pentru a se bucura de confort şi stare de bine pe tot parcursul zilei. Cum aceştia sunt încă foarte sensibili, în special în primele zile şi luni de viaţă, este esenţial să alegi cele mai bune produse pentru a-i îngriji. De la pamperşi şi până la produse de curăţare sau haine, cei mici au nevoie de extra grijă.

Nu este indicat să alegi produse destinate adulţilor sau care conţin substanţe ori materiale destinate acestora. Bebeluşii sunt mult mai sensibili, atât la nivelul pielii, cât şi la nivelul sistemului imunitar.

Dacă vrei să faci cele mai inspirate alegeri când vine vorba de produse pentru bebeluşi, iată câteva sfaturi utile:

Scutece

Scutecele sunt esenţiale pentru bebeluşi încă din primele zile de viaţă. Atunci când alegi astfel de produse pentru nou-născuţi este important să ţii cont de tehnologiile folosite de producători, de materialul din care sunt realizate, dar şi de mărimea lor. Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru vârsta celui mic, astfel încât să îi asiguri tot confortul necesar.

O alegere excelentă este Pampers Premium Care. Scutecele Pampers Premium Care au la baza tehnologii avansate în ceea ce priveşte calitatea materialelor, iar bebeluşul va avea parte de confort şi protecţie pe toată durata purtării. Mai mult, Pampers Premium Care oferă garanţia unui material fără substanţe toxice, care nu afectează pielea sensibilă.

Pe lângă Pampers Premium Care, mai poţi opta şi pentru alte branduri de încredere precum Huggies sau Pufies.

Haine

Hăinuţele pentru nou-născuţi trebuie să fie confortabile, dar şi prietenoase cu pielea. Este o idee inspirată să alegi bumbac organic, testat pentru substanţe nocive. De foarte multe ori, în procesul de producţie al hainelor, fibrele se pot contamina cu substanţe cu potenţial toxic, precum pesticidele.

Pentru a proteja pielea sensibilă a bebeluşilor, nu se recomandă fibre sintetice, precum poliesterul sau nylon-ul. Este de preferat să alegi fibre naturale pentru hăinuţele care vor avea contact direct cu pielea celor mici. Nu numai bumbacul organic reprezintă o super alegere, ci şi inul, mătasea sau lana merinos.

Produse de curăţare

Curăţarea pielii bebeluşilor trebuie să se realizeze cu grijă şi atenţie. Cum aceştia nu şi-au format încă imunitatea, pielea lor este sensibilă şi nu o poţi compara cu cea a adulţilor. Nu este niciodată o idee bună să foloseşti şampoane sau geluri de dus destinate adulţilor pentru a curăţa pielea sensibilă a bebeluşilor.

Alege geluri de dus, spume de curăţare şi şampoane special formulate pentru pielea nou-născuţilor. Mai mult, citeşte lista de ingrediente şi asigură-te că acestea nu conţin surfactanti agresivi.

Surfactantii sunt substanţele din produsele de curăţare care asigură curăţarea propriu-zisă a pielii. Printre cei mai puternici şi agresivi surfactanti se număra Sodium Lauryl Sulfate sau SLS şi Sodium Lauryl Ether Sulfate sau SLES. Atunci când citeşti lista de ingrediente de pe produsele de curăţare pentru copii cauta surfactanti blânzi precum Coco Glucoside sau Sodium Palm Kernelate.

Poţi căuta ingredientele pe motoare de căutare specializate, care oferă detalii despre acestea, pentru a afla mai multe despre ce este indicat pentru pielea sensibilă a celor mici şi ce nu. De asemenea, sfatul medicului pediatru sau al medicului de familie este preţios. Aceştia te pot îndruma către cele mai bune produse de curăţare pentru bebeluşi.

Suplimente alimentare

O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă este absolut necesară pentru nou-născuţi. Medicul pediatru sau medicul de familie îţi poate explica pas cu pas ce este indicat că bebeluşii să consume şi de la ce vârste.

Nu este niciodată o idee bună să le oferi celor mici, indiferent de vârstă, suplimente alimentare fără să ceri sfatul medicului. Suplimentele alimentare pot conţine ingrediente dăunătoare pentru cei mici sau pot să agraveze anumite simptome. Cere întotdeauna sfatul medicului înainte de a le administra copiilor orice fel de suplimente.

Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a le oferi celor mici cele mai bune produse de îngrijire, de la geluri de duş şi şampoane şi până la pamperşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here