Cu o contestaţie pe masă, Managerul Calotescu se face că nu ştie nimic despre concursul de la Ortopedie

872

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a organizat, miercuri, concurs pentru angajarea unui asistent pentru Compartimentul Ortopedie. Surse din interiorul unităţii spun că a fost cel mai corect concurs de angajare desfăşurat vreodată la această unitate. A existat şi o contestaţie, depusă la prima oră a zilei de joi. Cu toate acestea, managerul Robert Calotescu susţinea însă, la 5 ore după înregistrarea contestaţiei, că nu ştie nimic despre rezultatele concursului.

Concurenţă acerbă la concursul organizat de Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari pentru ocuparea unui post de asistent la Compartimentul Ortopedie. S-au înscris 12 persoane şi s-au prezentat la concurs 10. Dintre acestea, trei au reuşit să promoveze proba scrisă cu notele: 8,85, 8,45, respectiv 7,60. Surse din interiorul unităţii spun că acesta a fost cel mai corect concurs organizat la nivelul spitalului din Rovinari, precizând că preşedintele comisiei, ortopedul Alin Manda, s-a dovedit a fi exigent şi cât se poate de imparţial. Cea mai mare notă a fost obţinută de o tânără care nu a mai lucrat în sistemul sanitar şi care, deşi a avut o lucrare bună, proba interviului şi cea practică au pus-o la grea încercare, făcând-o să piardă concursul. Următoarea clasată este o angajată a Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, fostă infirmieră pe Secţia Chirurgie. Membrii comisiei de concurs au fost plăcut impresionaţi de faptul că Silvia Şerban a fost şi singura care s-a descurcat la proba practică: pansarea unei plăgi. De asemenea, colegii săi din cadrul Secţiei Chirurgie, dar nu numai, au doar cuvinte de laudă la adresa ei, spunând că avea abilităţile necesare pentru un asistent şi că în anii în care a fost infirmieră a avut o activitate ireproşabilă, acceptând un post sub capacităţile sale profesionale şi intelectuale, fapt dovedit la concurs, când a reuşit să treacă cu bine de toate probele.
Nota  7,60 la proba scrisă a fost obţinută de o angajată a Spitalului Bumbeşti-Jiu, care însă a picat la celelalte probe, ea mărturisindu-le membrilor comisiei că nu a mai intrat în sala de operaţii, lucrând pe Secţia Pediatrie.

Candidata cu 8,85 a depus contestaţie
robert_calotescuRezultatele concursului de angajare a unui asistent la Ortopedie s-au dat tot miercuri, în jurul orei 18:00. Joi dimineaţa, la prima oră, candidata care a obţinut nota 8,85 la scris şi a picat la interviu şi proba practică a depus contestaţie. Potrivit legislaţiei în vigoare, contestaţiile pot fi depuse în termen de 48 de ore de la terminarea concursului, iar răspunsul la contestaţie trebuie să se dea în alte 24 de ore; astfel, luni trebuie să se răspundă contestaţiei depuse. După cum confirmă surse din rândul membrilor comisiei de concurs, candidata este soţia unui angajat al Primăriei Rovinari, tânăra provenind din afara sistemului sanitar. Aceleaşi surse spun că ea a picat interviu pentru că nu a ştiut ce este calcaneul şi că fortralul se administrează intravenos.

Calotescu: „Nu ştiu nici neoficial cine a promovat”
La cinci ore după înregistrarea contestaţiei la secretariatul spitalului, managerul Robert Calotescu spunea că nu ştie nimic despre rezultatele concursului. „Nu ştiu nimic nici neoficial cine a promovat concursul. Nu ştiu nici dacă a promovat cineva sau trebuie să-l reluăm. Eu nu am pe birou nicio hârtie oficială de la acest concurs, deci nu vă pot spune nimic despre rezultat şi nici despre cine a canditat. Nu ştiu nimic”, susţinea Calotescu.
Probabil managerului Robert Calotescu nu i-a convenit că acest concurs a fost promovat de infirmiera Silvia Şerban, care, culmea, a lucrat în ultimii ani în cadrul Secţiei Chirurgie, secţie unde şi-a desfăşurat şi el activitatea de chirurg. Sau poate că managerul nu aflase de contestaţie, deşi este puţin probabil ca secretara să nu-l fi informat în decurs de cinci ore; mai mult decât atât, există surse care susţin că respectiva contestaţie i-a cam dat emoţii managerului.
Cât priveşte următoarele concursuri de angajare ce vor fi organizate pe 6 mai pentru ocuparea a trei posturi de asistent la cabinetele Neurologie, Psihiatrie şi Urologie din Ambulatoriul spitalului, managerul Robert Calotescu a spus că „sunt 28 de candidaţi înscrişi, dintre care 2 la Neurologie şi câte 13 la Urologie şi Psihiatrie. A fost stabilită şi comisia de concurs, fiind aşteptată data desfăşurării”.
Rămâne de văzut cum va fi soluţionată contestaţia înregistrată în urma afişării rezultatelor concursului pentru postul de asistent medical la Compartimentul Ortopedie.

SURSE: Consilierul juridic al Spitalului Rovinari acuză comisia de la examenul din data de 23.04.2014 de nerespectarea procedurilor legale de organizare a examenului, iar managerul ar fi de acord cu opinia sa, dorindu-se chiar reorganizarea concursului.
Minodora Sucea

25 COMENTARII

 1. bravo domna consilier , ai reusit sa-ti bati joc de cei mai renumiti si integri doctori de la spitalul rovinari,mai bine spunea-i cu m a fost cu managerul calotescu la hotel energeticianul sau cu cit ai fost sponsorizata sa denigreazi pe acesti doctori din comisie si pe primar,poate ne spui cum managerul iti acoda un spor de cofendetialitate pe care l-ai pierdut in toate instantele de judecata posibile probabil este un spor sa nu spui ce se intimpla pe la hotel sau cite comisione se iau pe la spital,daca s-a intimplat ceva necurat sau fraudulos de ce nu anunti parchetul si doar vrei sa anulezi examenul?oare nu esti mai coruptata decit comisia de examinare?ar trebui sa-ti fie rusine si tie si managerului pentru tot ce faceti in spitalul rovinari. ma mir cum domnul primar va mai rabda sa va bate-ti joc de el si de spital, am uitat sa te intreb doamna jurist pentu ce iti mai da calotescu si o jumatate de nornma la spital petru care iei salariul mai mare decit cit un asistent medical si nu faci nimic.uitate-te la noi asistenti cit muncim in spital si suntem trimisi din policlinica in spital si nu mai stim ce sa facem ca nu ne vedeam capul de treaba si tu nu faci nimic si iei salariul dublu fata de noi .BRAVO ROMANIE,BRAVO PRIMARIE ,BRAVO MIRLANIE

 2. DOMNULE PRIMAR POATE ITI DAI SEAMA ACUM CA IN SPITAL SUNT OAMENI CARE MUNCESC SI ISI VAD DE TREABA LOR SI AU GRIJA DE BOLNAVI ,SI MAI SUNT UNII CARE DOAR VOR SA SE AFIRME CU ORICE PRET,OARE DE CEASTA JURISTA NU TINE CU SPITALUL UNDE LUCREAZA SI DIPOTRIVA ISI BATE JOC DE CEI MAI BUNI DOCTORI AI SPITALULUI ROVINARI.SUNT O AMARITA DE ASISTENTA CARE MUNCESC DE DOUA ORI MAI MULT DECIT EA S MI-E RUSINE CA SUNT COLEGA DE SERVICI CU O ASEMENEA PERSOANA .RUSINE SA LE FIE LA TOATE PERSOANELE CARE O ACCEPTA SI O TIN ALATURI DE ELE. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU

  • Doamna asistenta va astept la cabinet impreuna cu narodul de la raci(boruga)…sa va fac o verificare de rutina , anal ,bucal, tot tacamul…..

  • Sa ne dai banii inapoi din cotizatie….ai mancat banii oamenilor…nai dat nimic de Paste fraiere….sesizam noi finantele sa-ti vedem rapoartele de decontari….crezi ca sindicatul esti tu bai boruga?….ai luat comisioanele la concursuri si acum esti smecher???

  • Bai sindicalistu lui peste’…ai impresia ca jurista e adunata din bodegile rovinarilor ca nevastata??!!…he he ce i s.a mai umflat suba…numai iea stie…ia sa.ti povesteasca gaga ce esti…

 3. RUSINE SA LE FIE CELOR CARE AU POSTAT ASEMENEA COMENTARII URATE LA ADRESA DOAMNEI CONSILIER JURIDIC SI A DOMNULUI MANAGER! FIECARE SA-SI VADA DE TREABA LUI,SA MEARGA TOTUL BINE,NU SA AJUNGEM LA DESFIINTAREA SPITALULUI.IN CEEA CE O PRIVESTE PE DOAMNA JURIST,VA SPUN SINCER CA ESTE CEL MAI CORECT OM PE CARE L-AM CUNOSCUT,O PERSOANA RESPONSABILA,ALTRUISTA,CRED CA NU A FOST VREODATA CA CINEVA SA-I SOLICITE AJUTORUL SI DUMNEAEI SA RAMANA INDIFERENTA.EU CONSIDER CA DACA I S-A DAT DOCUMENTATIA PENTRU ACREDITAREA SPITALULUI, ESTE UN OM COMPETENT DACA POATE SA INTOCMEASCA ACESTE DOCUMENTE,PENTRU CA EU STIU CA LA ALTE SPITALE DIN JUDET ACESTEA AU FOST INTOCMITE DE FIRME DE CONSULTANTA CINE STIE PE CATE ZECI DE MII DE EURO.IAR DE CORECTITUDINE NICI NU SE MAI POATE VORBI,NU A EXISTAT IN SPITAL UN OM MAI CORECT.CEL CARE A FACUT COMENTARIILE IL ROADE INVIDIA CA SPITALUL MERGE BINE SI PROBABIL DORESTE SA SE DUCA TOTUL DE RAPA.
  NUMAI CUVINTE DE LAUDA LA ADRESA JURISTEI,ACEASTA FEMEIE CU COLOANA VERTEBRALA,O FAMILISTA CONVINSA SI REPET:RUSINE CELOR CARE AU DENIGRAT-O!

 4. BAI NARODU DE LA RACI….AI GRIJA CUM TE C..I ….CA VINE UN TREN MAI LAT SI TE UMPLI DE KKT….ai impresia ca nu stim cum ai halit banii sindicatului?????????????

 5. Rusine sa va fie …..va ascundeti in spatele calculatorului….veniti frate in fata si dativa smecheri/smechere, poate reusiti sa fiti oamneni in ultimul moment….oricum chestia cu jurista si comisioanele lasati-o moarta…daca si ea pune mana pe bani inseamna ca am inebunit cu totii….eu stiam ca afacerile le fac liderii de sindicat BORUGA si MANESCU…dar nu personalul…poate Calotescu …ori Filip…marele Primar….oricum personalul nu se implica….asa cred….

 6. Boruga a denigrat si v.a denigra pe toata lumea…dar ar trebui sa isi dea seama ca e un smecher prost…de la Raci care a mancat banii oamenilor la sindicat si acum ia comisioane si arunca pe altii….primaru ar atrebui sa stie ca il sapa pe la spate de cand se stie…dar asta e fiecare cu mirosul lui…

 7. Domnule Primar, chiar daca Calotescu se inconvoaie in fata dvs la 90 de grade si chiar daca va permite cu el expresii de genul: ma p….a sau du-te-n p… mea, va rugam inlocuiti-l pe acest smucit din conducerea spitalului pentru ca l-a facut de rasul curcilor.

 8. Sa o luati dracu si pe contabila aia de pute si fug toti de ea impreuna cu toate babele care mai sunt pe acolo si sa le trimite.ti la produs ca put de mori…..asta daca vreti sa mai ramana un sputal in rovinari….

 9. Cred si eu ca acest sindicalist a denigrat pe manager ca il critica peste tot. Binenteles denigreaza si contabila si jurista si tot personalul.pai numai el este bun si nevasta-sa care a venit de la vanzatoare si a fost pusa la birou.a lins talpile directorului cosmulescu si apoi il critica ca pe acest director.

 10. Mai oameni buni daca si in ziua de izvorul tamaduirii sunteti rai si nu va e frica de Dumnezeu atunci nu e de mirare ca se intampla atatea cancer;accidente; crime: ar trebui sa va ganditi ca aveti copii si parinti si Dumnezeu loveste dupa suflet.

 11. Daca a fost in comisie doctorul manda atunci sigur sau luat comisioane. Nu m-a operat pana nu am dat 5 milioane si apoi a mai dat unul la control. Am vrut sa ma duc la domn primar sa ii spun dar sotul meu a zis ca nu are rost ca asa e peste tot.

 12. In tot spitalul se vorbeste ca s-a gresit ca trebuia sa se acorde termen pentru contestatii dupa fiecare proba de concurs. Si cand am dat eu concurs a fost acordat acest termen. Eu nu am nimic cu doamna Carbunescu dar e cam depasita iar daca te duci sa o intrebi ceva face o fata de te lipsesti.Daca esti la resurse trebuie sa fi mai maleabila doamna.

 13. dra ginecoloaga care a fost in comisie a spus ca toata comisia a trecut pe la primar pai unde s-a mai auzit asta.ce treaba are primaria cu concursul?

 14. nu stiu cum sunt salariile in spitale dar peste tot salariile oamenilor cu studii superioare sunt mai mari decat ale celor fara studii . nu mai scrieti prostii e normal ca juristul sa aiba salariul mai mare ca asistentul.

 15. eu nu am nimic cu nimeni dar jurista asta e foarte desteapta , e cam exigenta dar numai asa merge treaba. eu stiu un lucru oamenii o respecta si o asculta . Daca a spus ca s-a gresit pai asa este va asigur.
  Pacat ca se incearca denigrarea ei .

 16. Tot spitalul vuieste ca Podarelul de la primarie a fost chemat de primar sa retraga contestatia . Inseamna ca jurista are dreptate, daca este adevarata sursa din spital care a dat informatia . Cat despre comentariul la adresa ei sunt rautati si totul pleaca de la bani dupa cum se vede. E clar ca Boruga a dat comentariul ca doar nevasta-sa e la salariare si stie exact fiecare cat ea. Nevasta-sa merita salariul ?
  Evit sa merg in biroul resurse ca niciodata nu sunt lamurita de ce intreb. Mai bine intreb pe altii.

 17. ce aveti frate cu spitalul asta ? vreti sa nu mai avem servici? Continua Boruga ca daca se desfinteaza spitalul ramai si tu si nevasta-ta fara serviciu .
  RUSINE SA-TI FIE SI TIE SI LA NEVASTA TA CARE ABIA ASTEAPTA SA II IA LOCUL LUI DOAMNA CARBUNESCU.

 18. toti muncim fiecare pe partea lui numai fiti rai. Nu cred ca cineva a avut ceva cu vreun candidat in acest concurs. Toti stim ca Silvia Serban e buna ca meserie , dar cine e de vina ca nu sunt atenti cand organieaza concursuri la ce scrie in lege. Si eu cred ca daca jurista a zis ca ceva nu e in regula , inseamna ca asa a fost , de asta s-a retras si contestatia.

 19. eu am participat la acest concurs si am auzit ca si cei din primarie au zis ca s-a gresit . pai nu poti spune ca a castigat cineva pana nu lasi posibilitatea sa se conteste fiecare proba. eu am luat nota mica si nu am mai contestat, dar daca luam un 6 si faceam contestatie si luam o nota de trecere la interviu , eu mai puteam da interviul daca concursul fusese castigat deja ? Nu stiu cum este. Poate ma lamuriti . Eu cred ca trebuia sa se lase sa se rezolve contestatiile si apoi se da interviul. Am dat mai multe concursuri pe la spitale si peste tot se afisa dupa fiecare proba rezultatul.

 20. De ce nu s-au luat masuri daca au fost probleme in desfasurarea concursului de asistente.Eu am participat ca concursul pt postul de infirmier,am obtinut cel mai mare punctaj la ambele probe ,am fost avertizati ca suntem filmati audeo-video.S-au depus doa contestatii,in urma rezolvari contestatiilor s-a dispus anularea probei pe motiv ca nu exista inregistrare audeo.CE VINA AM EU?CINE ESTE VINOVAT PT STRESUL MEU?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here