Cruzime fără margini! Cercetați după ce au bătut un cal cu biciul și levierul

262

Doi tineri în vârstă de 28, respectiv 36, din Târgu-Jiu, au ajuns ieri la Poliție, după ce, duminică noaptea, au bătut un cal cu sălbăticie. Scenele șocante au avut loc inițial în curtea unuia dintre ei, apoi pe strada Motrului, din municipiu. Animalul cumpărat recent de la un alt bărbat ar fi fost lovit cu un levier pentru că nu a reușit să urnească din loc un stâlp și o căruță încărcată cu pietriș.

cal 2”Cele două persoane au fost depistate de polițiști în timp ce maltratau o cabalină, proprietatea unuia dintre ei, pe care o forțau să tragă un stâlp de beton, exercitând acte de violență asupra calului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, fiind aplicată și o sancțiune de 1.000 de lei”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
cal 3La fața locului a ajuns și un medic veterinar. Poliția a fost sesizată de vecini. Pentru a nu fi filmat, agresorul s-a ascuns sub mașina polițiștilor. Infracțiunea este pedepsită cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă, instanţa putând aplica şi pedeapsa complementară de interzicere a deţinerii de animale pentru o perioadă de la 1 la 5 ani. Cei doi suspecți sunt veri.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here