”Creionează integritatea!” Workshop de educație anticorupție, la Universitatea ,,Constantin Brâncuși”

309

26 de elevi și studenți din Serbia și din Republica Moldova, prezenți la Școala Internațională de Vară ,,Constantin Brâncuși”, ediția a III- a, au participat, joi la workshop-ul de educație anticorupție intitulat ”Creionează integritatea!”, organizat de ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Gorj. Evenimentul a avut loc la sediul Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

”În prima parte a activității, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Gorj au prezentat informații referitoare la competența DGA, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, consecințele corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de DGA, contextualizând valorile eticii și integrității în relația cu funcționarii MAI, cu accent pe necesitatea adoptării unui comportament integru. Totodată, au avut loc aplicații practice, în forma atelierelor de lucru pentru elevii și studenții prezenți, sarcina principală a acestora fiind aceea de a ilustra grafic tema integrității în viața de zi cu zi.

Participanții au manifestat interes față de cele expuse, au dat dovadă de implicare proactivă, iar materialele realizate de către participanți au fost apreciate pozitiv”, se precizează într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Gorj.
Workshop-ul de educație anticorupție face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri 2018, desfășurate în parteneriat de Universitatea “Ovidius” din Constanța, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târg- Jiu, în cadrul proiectului de promovare a valorilor și culturii naționale și a învățământului academic “Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”. ”La deschiderea evenimentului, care a avut loc în a doua jumătate a lunii mai la Universitatea “Ovidius” din Constanța, reprezentanți ai DGA au lansat Proiectul de educație anticorupție «Etică și integritate». Cu prilejul acestui eveniment, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și-a afirmat intenția de a contribui și în plan local la dezvoltarea unor activități având ca tematică etica și integritatea în societatea contemporană”, se mai precizează în comunicatul de presă al Serviciului Județean Anticorupție Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here