Craiovenii sunt încrezători: “Astra poate fi învinsă”

301

Misiune extrem de dificilă pentru Universitatea Craiova în runda a treia din Liga I. După ce au reuşit primul succes din actuala stagiune, doljenii se deplasează la Giurgiu pentru meciul cu deţinătoarea trofeului, Astra. Cu doar un punct la activ din primele două runde, şi terfelită serios în preliminariile Champions League, formaţia lui Marius Şumudică are nevoie disperată de puncte pentru a nu pierde contactul cu plutonul fruntaş.
Deşi va evolua pe terenul echipei campioane, antrenorul Gheorghe Mulțescu spune că îşi va păstra filosofia ofensivă de joc: “Suntem într-o perioadă ascendentă și ne dorim să continuăm pe această pantă. Pregătim jocul pentru a-l câștiga. Nici un punct din fieful campioanei nu ne-ar displace, dar noi vom juca la victorie. Îmi doresc ca evoluția din meciul cu Mureșul să se repete, să păstrăm ocaziile de gol, să materializăm mai multe dintre ele. Nu va fi un meci ușor la Giurgiu, întâlnim campioana României”.
Tehnicianul Craiovei şi-a pus elevii în gardă şi este convins că formaţia giurgiuveană se va comporta diferit faţă de meciul european pierdut în Danemarca. Reprezentanta României a fost învinsă cu 3-0 de FC Copenhaga, toate cele 3 goluri ale gazdelor fiind înscrise în prima repriză. De altfel, problemele din defensivă ale campioanei sunt evidente în acest start de sezon, în prima etapă astralii primind 4 goluri de la Dinamo.
“Trebuie să ținem cont că vom avea în față un adversar valoros, rănit în urma înfrângerii de la Copenhaga, așa că sunt toate premisele pentru un meci tare. Firesc că am urmărit meciul din Danemarca, dar nu cred că vor miza pe aceeași tactică, adică să joace cu trei stoperi. Va fi altă așezare, alt sistem, sigur Astra va fi mai ofensivă sâmbătă”, a precizat Mulţescu.
Autorul golului din partida cu ASA Tg-Mureş, Simon Măzărache, spune că Universitatea Craiova formează o echipă adevărată, iar jucătorii din Bănie pot repeta succesul de luni: “Îmi doresc să marchez, așa cum am făcut-o și cu Târgu Mureș. Să câștigăm cele trei puncte. Golul cu ASA a însemnat mult pentru mine. A fost o descătușare. Mergem la Giurgiu să ne batem pentru puncte. Cu siguranță Astra poate fi învinsă. Toți ne dăruim pentru echipă și acesta va fi atuul nostru”.
Tânărul mijlocaş ofensiv de la Craiova, Vladimir Screciu, ar dori să-şi primească “botezul” pe prima scenă chiar în această săptămână. În vârstă de 16 ani, internaţionalul român de tineret a spus că echipa la care este legitimat are capacitatea de a se întoarce neînvinsă din deplasare: “Am jucat în meciurile test din Austria și îmi doresc să debutez în Liga 1. Sper să o fac cât mai curând, de ce nu în meciul de sâmbătă, cu Astra. Ne-am pregătit bine toți, vrem toate punctele. Formăm un grup unit, ambițios, avem toate șansele să revenim cu puncte din această deplasare”.
Partida are loc sâmbătă, de la ora 19.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here