Craioveni salvaţi din munţii Vâlcanului

170

S-a dat alarma, duminică seara, în munţii Vâlcanului, după ce trei turişti craioveni au rămas prinşi în stratul gros de zăpadă. Doi bărbați și două femei au urcat până în zona Pârâului Ursului – Oslea, odată cu lăsarea întunericului una dintre turiste coborând muntele cu placa pentru a cere ajutor. Ea a ajuns la DN 66A, într-o zonă cu semnal la telefonul mobil, cerând ajutor prin 112. Echipe ale Salvamont și ale Jandarmeriei din Hunedoara s-au mobilizat imediat pentru a interveni în sprijinul celor care erau blocați pe munte.
“Către zona în care se aflau cele trei persoane au plecat doi salvamontişti aflaţi la o cabană din zona Câmpuşel, precum şi o echipă mixtă formată din doi jandarmi montani şi patru salvamontişti din Câmpu lui Neag. Ulterior, a intervenit şi o a doua echipă formată din patru jandarmi montani. Din datele iniţiale, rezulta faptul că cele trei persoane înaintau cu greu datorită stratului consistent de zăpadă, frigului şi întunericului. De asemenea, în zona Oslea nu există acoperire cu semnal GSM şi persoanele aflate în dificultate nu au putut apela numărul de urgenţă 112”, a informat IJJ Hunedoara.
Turiștii craioveni au fost aduși până în zona cabanei Câmpușel, niciunul dintre ei neavând nevoie de îngrijiri medicale pentru a fi transportat la spital. Dacă echipele de salvatori nu ar fi fost alertate la timp, lucrurile ar fi luat însă o altă întorsătură, turiștii riscând să rămână singuri pe munte în plină noapte de iarnă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here