Corpul de Control al lui Ciurel, la UMC Jilţ Sud şi la UMC Jilţ Nord

340

Corpul de Control al managerului Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciurel, este de o săptămână de zile la UMC Jilţ Sud şi la UMC Jilţ Nord. Verificarea este una amplă şi prinsă în programul controalelor acestui organism, dar prezenţa trimişilor lui Ciurel la cele două unităţi a creat o adevărată polemică, vehiculându-se că directorul de la Jilţ Sud, Cosmin Ceauşescu, ar urma să fie destituit din funcţie. Numele liberalului este legat de scandalul salarizării de la Jilţ Sud, loc în care s-au operat scăderi drastice de salarii, urmare a faptului că angajaţii unităţii aparţinând anterior Complexului Energetic Turceni, erau bine remuneraţi.

Problema grilei de salarizare care a scandalizat în ultima săptămână sindicatele a creat o adevărată polemică în jurul UMC Jilţ Sud, unitate aflată în subordinea Diviziei Miniere. Directorul de la Jilţ Sud, Cosmin Ceauşescu, printre puţinii liberali rămaşi în funcţii în CEO, a fost băgat în vârtejul declaraţiilor, dar şi în gura sindicaliştilor care caută un vinovat în problema aşa-ziselor creşteri incorecte de salarii din minerit. Curentul de opinie anti-Ion Răuţ, şeful de Resurse Umane al CEO, cel care şi-a asumat noua grilă de salarizare, nu îl ocoleşte nici pe Ceauşescu şi nici pe Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, aşteptat să ia măsuri pentru depistarea celor cu salarii majorate incorect.

PNL sau PSD la Jilţ Sud?!
De aici şi zvonurile care l-au dat, la finalul săptămânii trecute, pe Cosmin Ceauşescu demis din funcţie, în locul său fiind numit, cel puţin la bursa zvonurilor, adjunctul acestuia Petre Ceauşescu, membru PSD. Oficial însă schimbarea despre care s-a vorbit de vineri până duminică nu există şi nici la urechile celor implicaţi direct nu a ajuns. Reprezentanţii sindicatelor din Jilţ anunţă însă că verificarea Corpului de Control la unităţile din zona Mătăsari ar avea însă legături că noua grijă de salarizare, în timp ce surse din administraţie susţin că vineri sindicaliştii au cerut rediscutarea grilei în cauză doar pentru inspectorii sociali. Aceleaşi surse din administraţie susţin că CEO ar fierbe şi că se fac eforturi pentru liniştirea părţilor implicate în scandalul salarizării. De aici până la găsirea unor ţapi ispăşitori nu mai este mult..

Ruşeţ: “Întâlnirea de vineri a fost tensionată. Ne revedem marţi”
Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), susţine că nu ştie de mult vehiculatele schimbări din zona Mătăsari, dar menţionează că, la fel ca alţi colegi, a auzit că la Jilţ era vineri Corpul de Control, motivul nefiind cunoscut de către acesta.
Reprezentantul FNME explică însă, în acest context, că discuţia de vineri de la CEO a fost destul de aprinsă şi nu s-a finalizat, urmând ca marţi sindicatele şi administraţia să aibă o nouă întâlnire, pe ordinea de zi fiind şi problema salarizării.
Marin Condescu, prea puţin vizibil în ultima perioadă, a anunţat la ultima conferinţă de presă că aştepta cu nerăbdare întâlnirea de vineri cu administraţia CEO, pentru a discuta şi problema noii grile de salarizare din Complexul Oltenia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here