Cornescu, auditor CEO la EMC Jilţ

162

Conducerea Complexului Energetic Oltenia(CEO) a impus, în această perioadă, realizarea unui audit la Exploatarea Minieră de Carieră(EMC) Jilţ. La efectuarea acestuia participă însă şi Ion Cornescu, preşedintele Eurojob, în calitate de auditor al Minprest. Cornescu a fost angajat de scurt timp economist la Compartimentul de Audit Intern al Minprest Serv Rovinari, unitate aflată în patrimoniul CEO. Prezenţa lui Cornescu la audit a creat însă nemulţumiri în rândul sindicaliştilor din Jilţ care l-au asociat pe acesta cu asociaţia pe care o conduce şi nu cu faptul că el prestează cu jumătate de normă pentru Minprest.

Cornescu a explicat situaţia spunând că prezenţa sa la efectuarea auditului l-ar fi nemulţumit, în special, pe Adrian Marciuc, preşedintele Sindicatului Mine Energie. ,,Marciuc s-a luat de mine nemulţumit că particip la auditul de la EMC Jilţ. I-am explicat însă că fac asta din partea Minprest, şi că lucrez acolo la audit. Atât eu cât şi colega mea de la Minprest, care lucrează la audit, participăm la Jilţ la realizarea acestei proceduri şi asta pentru că trebuie să învăţăm cum se face asta. Facem un fel de practică. Nu are legătură cu calitatea mea de sindicalist la FNM-ul lui Creţan sau cu Eurojob”, a explicat Cornescu.
Acesta a menţionat de asemenea, că preşedintele Marciuc ar fi fost de fapt nemulţumit că FNM-ul lui Constantin Creţan, unde Cornescu ocupă poziţia de secretar, ar fi format o grupă sindicală la Jilţ. Marciuc a fost însă nemulţumit că prin organigrama CEO la Minprest s-a realizat un Compartiment de Audit în care cei angajaţi nu au niciun fel de experienţă, lucru confirmat de Cornescu care a declarat, în acelaşi context, că are studii legate de audit dar îi lipseşte cu desăvârire practica.

O lună în teren
Astfel că, în ciuda tensiunilor sindicale, o parte justificate, timp de o lună de zile Cornescu participă la acest audit, el fiind delegat pentru perioada în cauză la Jilţ de către şefii săi de la Minprest. Mai mult, prezenţa lui Cornescu şi a colegei sale la acţiunea de control a fost cerută de către Serviciul Audit din CEO, Cornescu putând fi trimis la oricare din exploatările din judeţ unde se fac aceste verificări. Conducerea Minprest Serv a confirmat de altfel ieri că unităţii i s-a solicitat printr-o adresă prezenţa celor doi salariaţi la auditul desfăşurat la Jilţ. Reprezentanţii sindicatelor din zonă susţin că au însă motive reale de îngrijorare deoarece Cornescu ar fi mai mult membru al Federaţiei lui Creţan decât salariat al CEO.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here