Copiii lui Marciuc și Olaru din CE Oltenia, condamnați la închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri

14192

Fiul liderului de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, Adrian Marciuc, dar și cel al lui Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane al CEO, au fost condamnați, unul la închisoare cu executare, iar al doilea cu suspendare în dosarul rețelei de trafic de droguri, infiltrate puternic în rândul studenților din complexul din Timișoara. 12 tineri sunt inculpați în acest dosar, constituit de DIICOT Timiș în 2018, fiind condamnați pe fond pentru constituire de grup infracțional iar, de Dragobete, Tribunalul Timiș s-a pronunțat în cauză. Marciuc Robert Cristian a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi, în timp ce Olaru George Iustin la 10 luni și 10 zile cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani de zile. Cel din urmă este obligat, pe perioada termenului de supraveghere, mai exact timp de 80 de zile, să execute muncă în folosul comunității la Primăria Târgu-Jiu sau la Direcția de Patrimoniu. Sentința din 24 februarie nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Sentința dată luni este una care se întinde pe mai multe pagini, asta și pentru că în cauză sunt 12 inculpați. Lohan Richard Alexandru a primit 5 ani și 10 luni de închisoare și interzicerea unor drepturi pe timpul detenției și după, timp de 2 ani de zile, Bogdan Ionuț Alexandru a primit 4 ani și 2 luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi, iar Barna Miheț Tars Maria a luat 2 ani și 3 luni cu suspendare, sub supraveghere 3 ani și muncă în folosul comunității, timp de 80 de zile, la Primăria Timișoara sau la SC Horticultura SA.
Marciuc Robert Cristian, fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, a luat 3 ani cu executare și interzicerea unor drepturi la 2 ani după executarea pedepsei pentru aderare la grup infracțional organizat și 5 ani și 4 luni pentru trafic de droguri de mare risc. La cea din urmă se aplică sporul obligatoriu, urmând ca acesta să execute 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi timp de 2 ani de la executarea pedepsei.
Ianași Petrișor Costin a luat 4 ani și 4 luni cu executare și interzicerea unor drepturi, iar inculpatul Drăghia Sorin Cosmin a luat 5 ani cu executare. De asemenea, Stroe Adrian Florin a luat 4 ani cu executare, iar Lazăr Mihai a luat 1 an, 8 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi. Cel din urmă, are un termen de încercare de 2 ani și trebuie să execute muncă în folosul comunității la Primăria Rusca Montană ori la Primăria Oțelul Roșu. Fiul lui Olaru a luat 4 luni de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracțional, plus 9 luni pentru trafic de droguri de risc(3 acte materiale). Din cele două s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de 9 luni la care s-a adăugat sporul obligatoriu, iar, în final pedeapsa a ajuns la 10 luni și 10 zile cu executare, suspendată însă pe 2 ani. Pe timpul termenului de supraveghere, tânărul Olaru este obligat să execute muncă în folosul comunității în Târgu-Jiu.
Un an, opt luni și 20 de zile cu suspendare a luat și un alt gorjean, Gavrilă Ionuț Irinel, acesta fiind al treilea din județul nostru inculpat în dosarul traficului de droguri din Timișoara. Acesta va fi și el obligat să execute muncă în folosul comunității la Primăria Târgu-Jiu ori la Transloc SA pe o perioadă de 80 de zile de la rămânerea definitivă a pedepsei.
Buzianu Cristian Andrei a luat o pedeapsă similară cu Gavrilă. Apostu Constantin Claudiu este al patrulea inculpat din Gorj, care este condamnat cu suspendare.
Acesta a luat 1 an, 6 luni și 20 de zile cu suspendare și muncă în folosul comunității la Primăria Motru ori la Școala Gimnazială nr.1 Motru.
Tobă Daniel Robert, ultimul inculpat, a obținut și el la fond. Acesta a luat o sentință similară cu motreanul Apostu, și el urmând să execute muncă în folosul comunității la Primăria Motru sau la Primăria Strehaia, semn că acesta este din județul Mehedinți, la graniță cu Gorjul.Concluzionând, cea mai mare pedeapsă din dosar a obținut-o fiul lui Marciuc, semn că acesta a fost capul rețelei de trafic de droguri, inculpații fiind prinși cu 2 ani în urmă la Timișoara.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Si cand te gandesti ca marciuc adrian(care este tot un infractor ca fiu su) a avut priza la prostime in minerit.. asta e nivelul nostru, al romanilor.. daca ar vrea sa fie conducator un om calumea nu poate de asemenea infractori.. ca asa ii f”duce capul pe cei care fac parte din prostime..

  2. dehhhh,educatia lasa de dorit , copiii vad,inmagazineaza si poarta cu ei toata viata ce vad acasa ! Dureros dar,un mare adevar,cind cei din jurul tau fura si isi permit dintr o ,,munca cinstita,, este firesc sa copiezi ! Fie vorba intre noi,noi unii care cunoastem parintii, ce educatie sa si primeasca cind ei saracii ,,tarani,, cu caracter de cioflingari si tufa 1 ,tufa 1…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here